Мечтали ли сте си някога за филм по Knights of the Old Republic – една от най-популярните ролеви игри po „Междузвездни войни“? Е, Д. Б. Вайс и Дейвид Бениоф, създателите на култовия сериал „Игра на тронове“, може и да предложат нещо подобно, стига последните слухове по темата да се окажат верни.

На първо място, това означава поне за известно време няма чуем за фамилията Скайуокър и Империята, а, от друга, новата трилогия ще ни пренесе в една наистина далечна галактика – хиляди години преди събитията в епизод 4 „Нова надежда“ и последвалите го филми.

SWNN съобщава, че неназован източник твърди, че Д. Б. Вайс и Дейвид Бениоф ще ни пренесат през периода на Старата република, тъй като „Дисни“ иска „да се възползва от този времеви период и да се хареса на характерната за „Игра на тронове“ публика.“

Не сте запознати с тази част от историята на „Междузвездни войни“?

Като изключим две култови компютърни ролеви игри, както и една масова онлайн игра, това кътче от галактиката не е изследвано твърде много в популярната култура. Джедаите и ситите продължават да водят битки, но Републиката (или Старата република, както се нарича в сегашните филми), все още държи нещата под контрол. Общо взето това е период, с който Д. Б. Вайс и Дейвид Беноиф могат да правят каквото си пожелаят и да ни отведат накъдето решат. 

Все още не знаем кога можем да очакваме тази нова трилогия по Star Wars, особено като имаме, че сезон 8 на „Игра на тронове“ им отнема огромна част от времето. Можем спокойно да предположим обаче, че продукцията ще започне по някое време догодина.

Източник: Games Radar