Откритото кино в двора на Гъоте-институт продължава своята програма и през август, като представя документални и игрални немски филми и копродукции, посветени на актуални иконмически, политически и социални теми.

Кино в двора: програма август 2020

06.08., 21:00 ч. Master Of Тhe Universe (88’, 2013, Германия, реж. Марк Бодер)

20.08., 21:00 ч. Wir sind jung, wir sind stark (127‘, 2014, Германия, реж. Бурхан Курбани)

27.08., 21:00 ч. Paläste für das Volk (90‘, 2018, България/Германия/Румъния, реж. Георги Богданов и Борис Мисирков)

*Всички прожекции от програмата на HOFKINO са безплатни и достъпни само с предварителна регистрация.

Дори в епицентъра на протестните маршрути и през август дворът на Гьоте-институт остава киносалон под открито небе за всички любители на широкия екран. Вечерите под звездите този път ще бъдат съпроводени от актуални и релевантни обществени, социо-икономически и политически теми, подхождащи на вълнуващото и променливо лято 2020.

Поредицата от прожекции на открито „Кино в двора“ / “HOFKINO за този месец ще започне на 06.08. с лентата "Master Of The Universe" (2013). Документалният филм представя разказа на Райнер Вос, един от бившите водещи инвестиционни банкери в Германия. Пряката перспектива на очевидец изправя зрителите лице в лице със света на финансовата индустрия – една паралелна вселена с безброй мрачни пропасти, пряко влияеща на световната полтическа сцена. От съображения за сигурност събитието е с органичен достъп (25 места) и е необходима предварителна регистрация тук.

На 20.08., както обичайно – след залез слънце ще можем да гледаме игралния филм на режисьора Бурхан Курбани Wir sind jung, wir sind stark” / „Млади сме, силни сме“. Лентата, която е призив срещу всяка проява на расизъм, проследява най-големите ксенофобски сблъсъци в Росток от 1992 година през три различни гледни точки.

Към края на месеца, на 27.08. документалната лента Paläste für das Volk“ / „Дворците на народа“ ще срещне зрителите с „катедралите“ на социализма – емблематичните сгради на властта от близкото минало, личностите зад тях и символиката, която ги съпровожда и до днес.

Входът за всички прожекции на "Кино в двора" е свободен. Необходима е предварителна регистрация – за записвания следете страницата на института във Фейсбук, както и сайта на Гьоте-институт. За да получавате регулярно месечната ни програма и информация за събития, можете да се абонирате и за месечния ни бюлетин тук.