Множество сигнали от потребители предполагат, че екраните на устройствата MacBook Pro M1 и MacBook Air M1 могат да са толкова крехки, че да се напукат при нормална употреба.

Дискусии по темата във форуми в социалната мрежа Reddit, както и в платформата за поддръжка на Apple, показват, че за подобни проблеми съобщават десетки.

След като затворят лаптопите си и ги отворят по-късно, техните собственици забелязват пукнатини, черни линии и обезцветяване на панелите, пише изданието Tom’s Guide.

„Екранът се напука без видима причина. Оставих компютъра си на бюрото през нощта и на следващия ден, когато го отворих, екранът имаше две малки пукнатини отдясно, които повредиха функционирането на екрана“, сигнализира потребител.

Друг съобщава за сходен проблем след затваряне на капака на MacBook. „17-годишната ми дъщеря беше на бюрото си, работейки на нейния MacBook, и го затвори, за да си почине… Когато се върна, при отваряне на устройството забеляза, че дъното на дисплея бе покрито с трептящи черни и бели линии“, се казва в коментар.

Две могат да са вероятните причини за пукнатините. Едната е, че екранът се огъва при преместване на капака, като един потребител предполага, че рамката може просто да е твърде тънка. Другата е, че засегнатите лаптопи имат следи от клавиатурата по екрана след затваряне, тъй като се допират, което също води до появата на пукнатини.

Източник: Мениджър Нюз