Факт е: последният смарт часовник на Apple продължава да бъде най-търсеният на света. И за това има купища причини. Моделът Ultra е далеч по-вълнуващ от предците си не само заради перфектния си нов дизайн, не само заради издръжливата батерия, но и заради редица нови функции, които са напълно неповторими. В следващите редове ще ви разкажем за няколко хака, с които ще накарате новия си смарт часовник да работи още по-добре за вас.

Създайте точки в маршрута си

Ясно е, че смарт часовниците са предназначени преди всичко за живот на открито. Този точно модел разполага с невероятното приложение Compass с подобрена функционалност – позволява ви да създавате точки по маршрутите си директно от часовника. За целта отворете Compass, докоснете Waypoint долу вляво, въведете нужната информация за точката, която желаете, добавете символи и нови цветове и натиснете Done. След това ще можете да виждате точката си, просто като завъртите Digital Crown. Още по-добрата новина е, че по този начин можете да създадете няколко точки, които да са винаги на картата ви.

Проследете пътя, по който сте минали

Оставаме в Compass, за да ви покажем още една страхотна функция на Apple Watch Ultra, която ви позволява да проследявате пътя, по който вече сте минали. Освен че е удобство за разходки из непознати места, функцията Backtrack може да ви върне и до изхода на голям супермаркет например, стига да сте се сетили да го включите навреме.

Включването става така: отваряте Compass, докосвате иконата със стъпки долу, докосвате Start и маршрутът ви започва да се записва. Когато дойде време да се върнете обратно, докоснете Pause, а после Retrace Steps. Тръгнете обратно по маршрута, който ще видите, а накрая можете да го изтриете с бутона Delete Steps.

Сигнализирайте със Siren

Siren е изцяло нова функция на Apple Watch Ultra и представлява мощна сирена, която може да се чуе на разстояние около 180 метра. Това е силен звук, който се повтаря на редовни интервали и който можете да използвате, когато сте в опасност и имате нужда от помощ, без значение дали сте се изгубили или сте се наранили и няма никого наоколо. Apple заяви, че сирената ще продължи да звучи, докато не свърши батерията или докато не я изключите.

За да включите Siren, отворете настройките, докоснете Action Button и намерете Siren, след което включете Hold to Turn On. Когато сирената се активира, задръжте бутона за действие, докато се появи плъзгач, и го плъзнете за обратно броене. След него сирената ще се активира, а ако искате да я спрете, просто докоснете Stop.

Следете температурата си нощем

Още една нова функция е тази за проследяване на температурата на китката ви, докато носите Apple Watch Ultra. Това е добър начин да следите здравето си.

За да я активирате, следвайте тези стъпки: Health > Browse > Sleep > открийте себе си > Sleep Schedule> включете го, ако е изключен > настройте графика по ваш избор > Add.

За да следите температурата си нощем, ще трябва първо да спите с часовника си около 5 нощи, за да може той да настрои базовата ви температура и да започне да отчита евентуални отклонения.