Бъдещите поколения в момента са изправени пред чувството на неудовлетвореност, защото им се налга да се подготвят за кариери, които дори не биха могли да съществуват днес. Изборът на колеж е достатъчно труден, без да имаме предвид, че много от работните места в специфични области скоро ще бъдат отстранени поради технологията. Експертите смятат, че 65 процента от децата в следващото поколение ще имат работни места, които не са дори още създадени, пише Money Inc.

Оператор на дронове

Имайки предвид колко популярни стават тези летателни машини, в бъдеще те ще бъдат навсякъде и ще се използват за всичко - от снимане на филми през доставки, та до съдебно-медицински разследвания. А когато това стане, ще има и огромна нужда от хора, които да могат да управляват тези нови граждански въздухоплавателни апарати.

Съветник по дигитални валути

Независимо дали харесвате биткойн или не, дигиталните валути са във възход, защото все повече хора не се доверяват на централните банки. За да има кой да управлява финансовия ви портфейл след някоя година, задължително ще се нуждаете от специалисти, комбиниращи компютърна сигурност и мениджмънт.

Дигитален ключар

Когато дигиталните ключалки станат стандарт, ще трябват хора, които да ни помагат, когато умният ни дом или кола се заключат. И тъй като никоя технология не е съвършена, техните услуги ще са ценни.

Хранителен инженер

С възхода на триизмерното принтиране се заговори за 3D принтирана храна, която ще може да се консумира. Диплома по инженерни науки и химия ще бъде полезна тук.

Универсален техник

Концепцията за Интернет на нещата ще превърне домовете ни в умни мрежи от свързани устройства - от хладилници до отоплителни системи и коли. Затова ще ни трябват и хора, които да имат познанията за надеждното функциониране на тази плеяда от устройства.