Таша Стурм, лабораторен техник от колежа Кабрило в Калифорния, е направила изключителни снимки, които илюстрират разнообразния свят на микробите, живеещи в нашата кожа, пише Bored Panda. Това блюдо на Петри е пълно с бактерии, дрожди и гъбички, които са били намерени на ръката на 8-годишния й син, след като детето играло навън.

Стурм е използвала триптичен соев агар, който образува желеподобен гел, идеален за отглеждане на микробни култури. След като сина й потопил ръката си в гела, тя го съхранила и дала време на бактериите да се развият. Въпреки, че резултатът следва да се разглежда като биологична опасност, трябва да отбележим, че да имаме бактерии по ръцете и кожата ни е напълно нормално. Излагането на кожата на ограничени количества и видове бактерии осигурява силна имунна система и добро чревно здраве.

Различните видими структури на тези бактериални колонии отразяват микроскопичните им характеристики. Микробите с и без защитни мембрани или камшичета (които им позволяват да плуват) създават колонии от различни цветове, форми, текстури и размери.

Вижте микробите тук.