Знаете ли какви други странни медицински синдроми се срещат по света? Е, оказва се, че не са един и два:

Синдром на извратения вкус

Това е много странно и рядко психологическо разстройство, което причинява апетит към почва, въглени, хартия и други предмети. Не е открита причината за появата на синдрома, но се смята, че е резултат от недостиг на минерали и се среща най-често при бременни жени и деца от бедни семейства.

Синдром на върколака

Хипертрихозата, или синдрома на върколака, е медицинско състояние при което се наблюдава прекомерен растеж на косми – обикновено в горната половина на тялото, включително лицето. Има само около 50 документирани случая и повечето от тях са предавани по наследство. През 2008г. в Колумбийския университет откриха, че инжекция с тестостерон може значително да помогне за премахване на окосмението за дълго време при болните от синдрома.

Алергия към водата

Това е заболяване на кожата, което се характеризира с развиването на тежък обрив при контакт на кожата с водата. Симптомите могат да се появят непосредствено след контакт с вода или влажен въздух и могат да продължат повече от час. Симптоми се наблюдават и при потене, вятър, температурни разлики, смяна на дрехите, контакт със синтетични материи и при лягане за сън. Състоянието може да продължи с години.

300 оргазма на ден

Сладкият синдром причинява спонтанна възбуда, със или без оргазъм, без да е породена от специфични чувства или сексуално желание.

Синдром на чуждия акцент

Това е говорно разстройство, което причинява рязка промяна в говора, интонацията и произношението. Смята се, че се получава при травма на мозъка, като при сърдечен удар или удар по главата и обикновено се развива 1-2 години след нараняването. От 50-60 познати случая от 1941г. насам, само няколко човека са успели да върнат първоначалния си говор.