По какво се различава омразо-любовта?

Тази емоция обединява в едно две от най-силните чувства – омразата и любовта. Това, което в началото сме намирали за ново и привлекателно, скоро започва да ни се струва досадно и неприятно. Благодарение на този емоционален сблъсък връзката заприличва на пътуване с високоскоростен влак. Един миг блаженство и хармония може само за няколко секунди да прерасне в спотаен гняв и дори омраза към партньора или партньорката. Ето кои 12 зодиакални двойки са особено предразположени едновременно да изпитват любов и омраза.

1. Овен и Рак

За какво се обичат: Авторитарният Овен е очарован от меката и отстъпчива природа на Рака и изпитва към него силни закрилнически чувства. Плахият Рак обича Овена заради неговата сила и кураж.

За какво се мразят: В течение на връзката Ракът рискува да задуши Овена със своята любов, а доминантният характер на Овена започва да дотяга на Рака.

2. Овен и Козирог

За какво се обичат: Козирогът е предпазлив и предпочита да залага на сигурно – това го кара да се чувства още по-привлечен от спонтанността на Овена. Овенът на свой ред иска да има до себе си умен партньор и интелигентността на Козирога му импонира.

За какво се мразят: Козирогът не може да понася интуитивните и често непонятни за него постъпки на Овена, тъй като противоречат на благоразумната му природа. Овенът от своя страна установява, че нерешителният козирог не издържа на темпото му.

3. Телец и Лъв

За какво се обичат: Спокойният и сдържан Телец харесва огнения темперамент на Лъва. Лъвът на свой ред цени безкрайната лоялност на Телеца. Освен това е доволен, че няма опасност Телецът да му открадне шоуто!

За какво се мразят: Постоянният стремеж към внимание на Лъва изцежда енергията на Телеца, а неговата благонадеждност с времето започва да отегчава Лъва.

4. Телец и Водолей

За какво се обичат: Водолеят обича необикновеното и не може да не се възхищава на сексуалната откритост на Телеца. На Телеца пък му допада, че на Водолея му е безразлично какво мислят другите за него.

За какво се мразят: Телецът държи прекалено много на стабилността, за да понася дълго Водолея и неговото увлечение по нетрадиционното.

5. Близнаци и Дева

За какво се обичат: Участниците в тази зодиакална двойка си приличат по острия ум. Девата компенсира липсата на прагматизъм у Близнаците и се възхищава на тяхната социална компетентност. 

За какво се мразят: Близнаците се изнервят от дребнавостта и тесногръдието на Девата. Затова пък на благоразумната Дева бързо й идва до гуша от непредвидимостта на Близнаците.

6. Близнаци и Риби

За какво се обичат: Както Близнаците, така и Рибите обичат да кроят планове за живота. За това способстват както аналитичната способност на Близнаците, така и интуицията на Рибите.

За какво се мразят: Рибите са много чувствителни, затова язвителните понякога забележки на Близнаците ги нараняват дълбоко. Близнаците пък се дразнят, че според тях плановете на Рибите не са достатъчно обмислени.

7. Рак и Везни

За какво се обичат: Чувствителният и затворен Рак е луд по екстровертните Везни. В тяхно присъствие се чувства силен и самоуверен. На по-скоро дистанцираните Везни пък допада необикновената състрадателност на Рака.

За какво се мразят: В процеса на връзката рационалните Везни започват да се дразнят от свръхчувствителността на Рака, който е склонен да приема всичко лично. Разумните разговори с него са истинско предизвикателство. Ракът има нужда от време за себе си, за да се зареди с енергия, при което се натъква на неразбиране от страна на Везните. Те от своя страна предпочитат да прекарат вечерта с приятели, вместо със семейството.  

8. Лъв и Скорпион

За какво се обичат: Участниците в тази зодиакална двойка са взаимно привлечени от силата на характерите си. Докато при Лъва тя се изразява в самоуверено поведение, силата на Скорпиона е от емоционално естество.

За какво се мразят: Тъй като и Лъвът, и Скорпионът изпитват необходимост да доминират над другия, това води до борба за надмощие във връзката. Скорпионът започва да възприема самоувереността на Лъва като арогантност, а на Лъва му омръзват емоционалната манипулация и игричките на Скорпиона. 

9. Дева и Стрелец

За какво се обичат: Нехайният и свободолюбив Стрелец е очарован от добросъвестната Дева, която му помага да вкара живота си в релси. Девата на свой ред копнее за нотката безгрижие и непринуденост, която Стрелецът придава на общия им живот.

За какво се мразят: Не минава дълго, и Девата започва да приема безгрижието на Стрелеца за безотговорност. Стрелецът пък се чувства контролиран и критикуван от Девата за всички свои действия.

10. Везни и Козирог

За какво се обичат: Прагматичният Козирог обича Везните заради тяхната социална компетентност, а Везните ценят Козирога заради неговата лоялност и амбициозност.

За какво се мразят: Везните на първо място е съвместният живот, а за Козирога – кариерата.  Това разминаване на приоритетите е в основата на омразо-любовта.

11. Скорпион и Водолей

За какво се обичат: Емоционалният Скорпион се възхищава на хладната дистанцираност на Водолея, който може да бъде тихото пристанище в живота му. От своя страна Водолеят харесва способността на Скорпиона да се обвързва и да бъде верен.

За какво се мразят: Свободолюбивият Водолей бързо започва да се чувства задушен и ограничен от любовта на Скорпиона. На свой ред Скорпионът е разочарован, защото огънят на страстта на Водолея никога не гори със същата сила като неговия.

12. Стрелец и Риби

За какво се обичат: Рибите обичат оптимизма на Стрелеца, който ги развеселява в трудни ситуации и им помага да гледат по-леко на живота, вместо да изпадат в самосъжаление. Стрелецът пък е очарован от емпатията на Рибите и способността им да прощават, вместо да демонстрират морално превъзходство.

За какво се мразят: Проблемите са предварително програмирани, защото шегите на Стрелеца обиждат чувствителните Риби. Стрелецът пък с течение на времето започва да презира лековерието на Рибите.