Рак

Раците се натъжават много бързо. Обиждат се лесно, често се чувстват наранени и приемат нещата прекалено присърце. Но Ракът се натъжава не само, когато става дума за самия него. Той дава душа за любимите си хора и е готов на всичко за тях. Ракът е ценен от семейството и приятелите си заради неговата отговорност, отзивчивост и пожертвователност. Много представители на тази зодия страдат от т.нар. „синдром на добряка“, защото постоянно се притесняват за близките си и гледат да им услужат. Те до такава степен са свързани емоционално със своите ближни, че страдат заедно с тях, когато не им е добре.

Риби

Рибите бързо стават неуверени, когато ги критикуват, защото имат лабилна психика. Приемат всичко твърде лично и се огорчават, ако околните си съставят погрешна представа за тях. Дори най-дребният негативен коментар по техен адрес може да ги накара да избухнат в сълзи. Въпреки че почти винаги успяват да надмогнат своята сантиментална страна, честите изблици на тъга на Рибите могат да се превърнат в истинско предизвикателство за хората от обкръжението им.

Водолей

Водолеите имат свободен дух. Мечтаят за велики дела и искат да осъществят плановете си възможно най-бързо. Концентрират се изцяло върху проектите си и в очите на околните изглеждат решителни, но същевременно хладни и дистанцирани. В стремежа им за дейност понякога се случва да забравят приятелите и семейството си. Обстоятелство, което може да доведе до това Водолеите да се чувстват мъничко самотни. Непристъпният вид и липсата на социални контакти натъжават този знак и той лесно изпада в мирова скръб.