Общуването улеснява съвместния живот. Повечето хора комуникират лесно и с удоволствие, изслушват се и обменят мисли. Но има и такива, на които им е трудно да се изразяват вербално и чрез необмислени коментари по-скоро създават, отколкото решават проблеми. Най-вече следните 3 зодии блестят с неумението си да водят разумен разговор:

Рибите никога не са в час

Истинско предизвикателство е да водиш сериозен разговор с отнесените Риби. Техните мисли постоянно витаят другаде – чудят се например какво ще стане в следващата глава на кримката, която четат в момента. Така Рибите често изпадат в неловки ситуации, особено свързани с работата. Случва се например да ги въвлекат в разговор, в който трябва да дадат разумно предложение за решаването на някой служебен проблем. Тъй като Рибите слушат с половин ухо и всъщност умът им е зает със съвсем други неща, обикновено изтърсват нещо неуместно. Нищо чудно, че другите участници в митинга реагират първо учудено, а после ядосано!

Близнаците винаги държат да са прави

Близнаците обичат разговорите, но само когато протичат по техните правила. Този духовен знак постоянно се опитва да изтъкне интелектуално си превъзходство и искрено се забавлява, когато събеседникът му изпадне в неудобно положение. Не го прави с лоши намерения - просто за него разговорът е игра, в която победителят може да е само един. Близнаците не разбират, че добрата комуникация е процес на даване и получаване и че не е нужно непременно те да са правите. Трябва да научат, че понякога и разумните компромиси водят до целта.

Стрелецът се спасява с плоски шеги

Жизнерадостният Стрелец не позволява на грижите и тревогите да помрачават живота му.  Той е желан гост на всички празненства и бързо завързва приятелства благодарение на позитивното си поведение. Проблематично става тогава, когато някой от многобройните му приятели е изпаднал в затруднение и поиска да си излее душата пред него. Представителите на тази зодия отказват да се ангажират с такива сериозни неща и се опитват да замажат проблемите на приятеля си с безпомощни шеги. Не ги интересува, че по този начин може да го обидят и наранят –спокойствието им е по-важно.