Ако се интересувате от астрология, е по-вероятно да сте изследвали най-вече позитивните качества, присъщи на зодиакалния ви знак. Но има и негативни - това са притесненията ни или страховете, които имаме, според рождената дата и съответно - зодията. 

Сайтът Elite Daily посочва какви най-често са те. Помислете за себе си и за близките - има ли истина в това?

Овен (21 март - 19 април): Страх да не загуби обичани хора. Овните са бойци. Склонни са да се втурват в битки, защото обичат да побеждават и борбата тече във вените им. Радват се на добрите сражения. Ето защо често предизвикват обичаните от тях хора, като не осъзнават, че така се противопоставят на тези, за които най-много ги е грижа на света. Понякога го осъзнават малко преди да е станало твърде късно. Когато овните изстрелят своя вражески огън, в някои случаи обичаните от тях предпочитат да не отговарят - вместо да се втурнат в битка, те изчезват напълно. Това кара овните постоянно да се тревожат да не изгубят любимите си. 

Телец (20 април - 20 май): Страх от финансова нестабилност. Телецът обича комфорта. Въпреки че разбирането му за комфорт не е кой знае колко сложно - топла къща, кръг от близки приятели и семейство, удобен фотьойл. Тяхното желание да имат комфорт влияе на паричното им потребление и пазарните им навици. То влияе на всичко. Щом телецът се сдобие с комфорта си, той започва да заделя настрана, да си пази парите прилежно, да трупа и спестява и да избягва дълговете - от тях бяга като от огън. Телците печелят пари за да ги харчат. Да нямат парите, които са им нужни за удобен и приличен начин на живот, ги ужасява повече от всичко. 

Близнаци (21 май - 20 юни): Страх да вземат решения. Близнаците си променят мнението сравнително бързо. В астрологията знакът им е съставен от две лица. В момента, когато са близо до вземането на решение, другата им половина се огъва и предлага абсолютно протиоположен набор от възможности и обосновка за това. Тогава оригиналното решение пропада. Почти е невъзможно да се вземе правилно решение, като и двете страни имат така добри и смислени аргументи. 

Рак (21 юни - 22 юли): Страх да се напусне домът. Ракът не обича да напуска зоната на комфорта си. Той много повече би предпочел да остане в място, където му е добре познато и в което се чувства в безопасност. Но това го води до застой в растежа. Често безопасните места са така спокойни и уютни, че правят рака затворник. Той не може да живее вечно в изолация, налага му се да излезе навън и да предизвиква себе си, да прави неща, които го плашат първоначално, защото са му непознати. Само по този начин получава и изпитва лична свобода. Свободата при него се изразява повече във вътрешни, отколкото във външни обстоятелства. 

Лъв (23 юли - 22 август): Страх, че ще го игнорират. На лъва изобщо не му харесва това да влезе в помещение и всичките очи да не са върху него. Той обича вниманието. Има нужда да бъде видян, за да валидира присъствието си, да го забележат заради нещо - било то заради облеклото му, заради богатството на езика му, заради начина, по който се изразява, или друго. Лъвовете се страхуват, че ако хората не им обръщат внимание, усилията им биха били останали незабелязани, заради което те самите биха се провалили като хора. 

Дева (23 август - 22 септември): Страх от несъвършенство. Девите мразят липсата на организация, било то във физическата обкръжаваща ги среда, било в съзнанието. Склонни са да бъдат естествено негативни личности, да държат негативните си чувства и емоции на предна линия, защото са перфекционисти. С тези чувства създават непоклатима преграда. Често се опитват "да поддържат нещата истински" или "да бъдат полезни", с което разстройват приятелите си. В действителност, не искат да се противопоставят на собствените си страх и негативност. Изглежда искат да се уверят, че всичко е перфектно, а всъщност най-големият им страх е че те самите не са перфектни.