Kaзват, че очите са прозорец към душата. Напълно сме съгласни с това твърдение. Очите говорят много за характера на човек. И сега ще ви го докажем!

Да направим заедно един удивително точен тест, на който би завидял всеки профайлър!

Изберете си око и вижте какъв е характерът ви! А после споделете с нас резултата...

1. Открит и отворен към света

Ти си точно това – човек, който без колебание отваря сърцето си за хората около себе си.

Според теб е по-добре да поемеш риска да бъдеш наранен, отколкото да се затвориш за света, издигайки прегради около душата си.

В същото време обаче, не обичаш да говориш за проблемите и страховете си – вярваш, че трябва да се справяш с тях сам. И го правиш. Макар че това понякога наистина те изтощава. Не си свикнал да искаш помощ, но с готовност подаваш ръка на всеки. Да бъдеш там за другите, да се раздаваш, да подкрепяш, да разбираш – това е твоето призвание!

2. Съпричастен и ангажиран

Ти винаги се опитваш да постъпваш правилно.

Вярваш, че всяко нещо, което правим, без значение малко или голямо е то, оказва влияние върху живота на другите.

Затова се стараеш да постъпваш отговорно и добре премисляш всеки свой ход, преди да го предприемеш. Опитваш се да предвидиш как ще се отрази на хората около теб, има ли опасност думите или действията ти да наранят някого. Изключително тактичен и чувствителен си. Лесно се поставяш на мястото на другите. С готовност участваш в благотворителни каузи. Опитваш се да бъдеш възможно най-добрата версия на себе си, за да изживееш максимално ползотворно времето си на тази планета...

3. Гледащ към миналото... повече, отколкото към бъдещето

За съжаление, имаш склонността да оставяш сенките на миналото да потулят светлината на днешния ден. Често се обръщаш назад, съжалявайки, самообвинявайки се, страдайки. Знаеш, че по този начин не помагаш на себе си, но понякога това просто е по-силно от теб. Убеден си, че грешките от миналото са белязали пътя ти и са предопределили бъдещето ти. В същото време на повърхността хората виждат слънчев и енергичен човек, от който сякаш струи неизчерпаема енергия. Само ти обаче си знаеш какво става вътре в душата ти.

Един съвет: изхвърли скелетите от гардероба. Изхвърли направо целия гардероб! Пренареди мебелите. Освободи място в стаята. И в душата си.

Спри да гледаш назад! Бъдещето е пред теб и можеш да го промениш във всеки един момент – не променяйки миналото, а променяйки настоящето. Променяйки себе си...

4. Анализиращ (това) 

Обичаш да премисляш всичко. По много пъти. И от много ъгли. Винаги търсиш нова гледна точка, скрит смисъл. За теб животът е като пъзел и ти доставя истинско удоволствие да виждаш как различните парчета се напасват едно, спрямо друго. Често така се губиш в мислите си, че на околните им се струва, че забравяш за реалността. Истината обаче е, че ти всъщност анализираш реалността.

Имаш силно развита интуиция, която ти помага да разтълкуваш по-добре смисъла на нещата, които се случват около теб. ..

Затова хората често се обръщат търсят съветите ти – думите ти винаги им помагат да намерят по-лесно пътя си. За съжаление, ти самият трудно намираш пътя си. Често изпитваш неувереност и колебание как да постъпиш. Ако за теб изборите, които другите правят, са като прочетена книга, то изборите, които стоят пред теб, са terra incognita. Вслушвай се повече във вътрешния си глас. Той винаги знае кой е правилният отговор.

5. Загадъчен и непредсказуем

Това си ти. Човек на противоречията. Мистериозен. Понякога объркващ. Но винаги искрен. Настроението ти често се мени и е трудно (дори за теб самия) да се предвиди следващия ти ход. Съзнателно или не, ти не разкриваш всичко от себе си.

Единици са тези, които могат да кажат, че наистина те познават добре.

Пазиш се от околните. Трудно ги допускаш в личното си пространство. Говориш малко и то само когато има какво да кажеш. Предпочиташ да наблюдаваш другите пред това да се „оголиш” пред тях. Не любопитстваш за личния живот на хората и не обичаш, когато любопитстват за твоя.