Мъж от Синхуа в източната китайска провинция Дзянсу едва не умира, след като се опитва да излекува запек, поставяйки сравнително голяма жива змиорка в своя анус. За съжаление и на змиорките, и на анусите по света, това не е изолиран инцидент.

След като се запича, човекът решава да не последва стандартните медицински съвети (или просто не знае за тях). Вместо това той прибягва към популярен "народен лек" – той вкарва змиорка на мястото и я оставя да си свърши работата.

Животинчето обаче решава да попътува и се изкачва нагоре по дебелото черво, пробива дупка в него и навлиза в коремната кухина.

Според Global Times мъжът изпитвал силни болки, но „твърде много го било срам да посети лекар“. Ден по-късно срамът е преодолян и той отива в местната болница, където лекарите му казват, че се е разминал на косъм от смъртта.

20-сантиметровата змиорка е отстранена по хирургичен път. Впечатляващото е, че тя също е преживяла това приключение. В края на краищата мъжът научава урока, че не трябва да слагаш живи змиорки в ануса си, по трудния начин.

И други хора са прибягвали до този „народен лек“ през годините. През 2017-та лекарите отстраняват 50-сантиметрова змиорка от стомаха на човек, който също се е опитвал да облекчи запека си.

През юни 2020-та около 50-годишен мъж поставя азиатска блатна змиорка в своя анус. И тя си пробива път до коремната кухина. Впоследствие навлезлите в нея фекалии и гной довеждат до образуването на изключително остра инфекция. В този конкретен случай обаче змиорката не оцелява.

Източник: IFLScience

Във видеото по-долу можете да видите кадри от операцията по отстраняването на змиорка от човек. ВНИМАНИЕ - съдържанието е графично.