В Древен Египет с образа на лотоса са се свързвали творението, раждането и Слънцето като източник на живота. Това е свещено цвете за древните египтяни и е символ на красотата, чистотата, стремежа към светлина и по-добър свят.

В Китай лотосът се е почитал като свещено растение още преди разпространението на будизма и олицетворява чистота, целомъдрие, плодородие.

В Древна Индия лотосът символизирал творческата сила, сътворението на света.

1) Вашето сърце е препълнено с обич. Но тя трябва да се заслужи, защото не е за всеки. Подбирате внимателно обкръжението си. Вашите приятели имат привилегията да бъдат такива. Готови сте да се раздавате, но само за истинските, честните и неподправените. Умеете да се грижите са околните, да дарявате безрезервно подкрепата и обичта си. Очаквате същото от близките си, затова често се разочаровате.

2) Вашето сърце е като отворена книга за другите. Вие сте честни и откровени. Не познавате лъжата и не разчитате на нея, за да се издигнете в кариерата или да спечелите симпатиите на околните. Не толерирате лицемерието и фалша. Представяте се такива, каквито сте, защото искрено вярвате, че всяка връзка се основава на взаимно доверие и честност.

3) Вашето сърце е огнено. Вие сте пламенна натура, огнена, емоционална. Лесно се палите по идеи, проекти, каузи. Обичате да се раздавате за другите и да участвате в нещо значимо, стига да бъде в полза на някого. Често пъти пренебрегвате себе си заради другите. За вас е достатъчно да носите радост и усмивки на хората, вие сте истински проповедник на доброто.

4) Вашето сърце е крехко и ранимо. Вие носите изключителна светлина у себе си. Трябва само някой да я запали с любовта си. Често пъти са ви предавали и разочаровали, затова трудно се доверявате. Имате нужда да вярвате повече в себе си, да се обичате и цените. Вие сте предани и сте готови да обвържете сърцето си завинаги с този, който заслужи доверието и обичта ви.

5) Вашето сърце е спокойно и силно. Лотосът, който избрахте, напомня на кръговрата на живота – всичко се завърта в един кръг – каквото получите, това и ще дадете. Вие сте наясно с правилата на живота, не се бунтувате срещу изпитанията, а сте готови да ги посрещнете с гордо вдигната глава. Борите се с трудностите, падате и ставате, защото знаете, че има само един път – напред. Вие сте силни, борбени, достойни личности, които никога не се предават.

6) Вашето сърце е страстно. Вие сте харизматична и ярка личност. Всичко, с което се захванете, се получава. Вдъхвате живот и положителна енергия на всяко начинание. Умеете да заразявате околните с ентусиазма си. Хората обичат да са във вашата компания, защото ги успокоявате, вдъхновявате и повеждате към приключения. Вие обичате живота в неговото многообразие.

Цветелина Велчева