Всеки има различна представа за това как би трябвало да изглежда идеалната връзка.

За да изразите потребностите си, най-важно е да знаете точно от какво имате нужда. Защото мнозина не са наясно какво всъщност искат. Но едва когато сте в състояние да  формулирате своите желания, ще можете да ги опишете и на другите. Ако сте неспособни да ги споделите, опитайте се да разберете защо. Да не би да се страхувате? Тогава ги запишете на хартия и когато впоследствие огледате списъка си, бързо ще забележите, че много от страховете ви са неоснователни. Обсъдете всичко това с партньора си и той най-вероятно ще успокои някои от опасенията ви. Не бива да забравяте също, че не само вие, но и любимият ви има желания и нужди, които вероятно не съвпадат 1:1 с вашите представи.  Затова е препоръчително да поговорите откровено, така че накрая да намерите приемлив компромис, който ще направи щастливи и двамата!

   Хора, които не умеят да изразяват нуждите си, нерядко имат понижено самочувствие. От страх да не бъдат отблъснати, те крият чувствата си и с времето стават все по-нещастни. Ето защо в случая здравословният егоизъм е много важен.  Някакво хоби, приятелски кръг, удовлетворяваща работа – всички тези неща ще помогнат да осъзнаете собствената си ценност.  

Тук ще научите как в зависимост от зодията всеки най-добре да формулира и изрази своите желания и потребности.

Овен. Овенът се нуждае от енергичен партньор, който иска да живее на високи обороти. Той не харесва игричките и бързо губи търпение. Затова е важно партньорът му винаги да играе с открити карти и да издържа на огнения му темперамент. 

Телец. Телците изпитват силна потребност от сигурност и уютът, който създават в дома си, трябва да допада и на партньора. За тях най-голямо значение във връзката имат лоялността, доверието и верността. Телецът има нужда от човек до себе си, на когото винаги може да разчита.

Близнаци. Близнаците са най-щастливи, когато имат до себе си човек, който постоянно търси нови преживявания и иска да се развива. За тях на първо място е комуникацията. Особено привлечени са от хора с авантюристичен дух. Идеалният им партньор трябва да притежава всички тези качества и да бъде готов да надгражда връзката отново и отново.

Рак. Родените под този знак са щастливи с партньор, който е открит и не се стеснява да показва чувствата си. Раците бързо се приспособяват към емоционалния свят на другия и именно затова се нуждаят от човек, който да е чувствителен като тях. Верността и надеждността са задължителни за успешната връзка на Рака.

Лъв. За да поддържа удовлетворяваща връзка, Лъвът се нуждае от партньор с огнен темперамент като неговия. Той трябва да е способен да изживява страстта си и да я показва. Освен това е важно от време на време партньорът да предоставя сцената изцяло на Лъва, като сам слиза от нея. За Лъвовете връзката означава постоянно редуване на даване и вземане.

Дева. В една връзка Девите ценят най-много реда и приятелството. Те ненавиждат хаоса и затова се нуждаят от партньор, който е прибран и подреден като тях. Освен всичко останало той трябва да е и интелигентен и да се примирява с претенциите за перфекционизъм на Девата.