Дискусии за убийството на Фидел Кастро, информация за нацистки военнопрестъпници и разнообразни методи за надзор по време на Студената война са сред находките от документите, разсекретени и публикувани по силата на Закона за свобода на информацията след натиск от страна на активисти. 

Сред най-необичайните са изследванията на паранормални явления и търсенето на извънземен живот. Докладите, които сега са налични онлайн в достъпна за търсене форма, по-рано са съхлранявани в Националния архив в Мериленд. 

1. Ури Гелър е издържал тест за свръхестествени способности

Известният от телевизията „огъвач на лъжици“ Ури Гелер, осмиван от множество скептици, е успял да спечели доверието на ЦРУ и е изследван за „ясновидски“ и „телепатични“ способности.
Американската разузнавателна агенция заключава, че той е „убедителен“ паранормален феномен след тайни експерименти през 1973 г., в които той успешно съумява да повтори като съдържание случайни рисунки в напълно отделена стая, до която няма достъп.

2. Проектът Старгейт

Интересът към способностите на Гелер е част от странната програма Старгейт – доста амбициозен план, включващ т. нар. „дистанционно наблюдение“ и опити да се наемат „войници със свръхествени способности“.

3. Тайното търсене на извънземни

Един доклад включва „необичайно явление“, забелязано на границата между Иран и СССР през юни 1966 г., което продължава около 5 минути. 

„Изведнъж наблюдавахме брилянтна бяла сфера, доближаваща се по цвят и интензивност на пълна ярка луна. Към края на този период тя стана много бледа и огромният ѝ размер сякаш изпълни небето.