Някои хора просто не могат да живеят, ако не са заобиколени от внимание. Когато не се чувстват достатъчно оценени, те реагират невъздържано и се опитват всячески да изпъкнат. Тази черта на характера, която често се превръща в ябълката на раздора, в много случаи се дължи на зодията. За три от зодиите е особено важно постоянно да свирят първа цигулка.

Риби – плахи и чувствителни

Тяхната плахост и свръхчувствителност вгорчава живота на много Риби. Те постоянно се страхуват да не бъдат подценени и измамени. И тъй като лесно се влияят, позволяват на злонамерени хора да ги убедят, че отново им е причинена голяма несправедливост. Тогава емоционалните Риби се чувстват дълбоко обидени, без дори да проверят дали наистина са ги пренебрегнали. И на околните не им остава друго, освен да обсипят с внимание цупещите се Риби. Тогава тези „мимози“ разцъфват и отново се показват откъм веселата си и великодушна страна.

Лъв – звездата съм аз!

За разлика от Рибите по правило Лъвовете имат гигантско его. Те искат винаги да са в центъра на вниманието и около тях да се тълпят почитатели, които ги гледат в устата като омагьосани. Проблематично става, когато от фенската маса на Лъва се надигнат критични гласове – хора, които не приемат за чиста монета всичко казано от него. Тогава Лъвът всячески се опитва да вразуми отцепниците и не се свени дори да изрече обидни думи. И пред критиците има само две възможности: или да отстояват гледната си точка, рискувайки да загубят завинаги приятелството му, или да се предадат и да позволят на Лъва отново да ги покори с чара си.

Скорпион – недоверчивият всезнайко

Ако има нещо, което Скорпионът мрази, то е да прави компромиси. Той бързо си съставя мнение за всичко и не е готов да се откаже от него. Като никой друг знак Скорпионът се нуждае от обкръжение, което гледа на нещата по същия начин като него. Ето защо се заобикаля предимно с единомишленици. При това обаче непрекъснато е разяждан от съмнения дали другите наистина споделят гледната му точка. Успокоява се едва когато чуе многократните им уверения в противното, но така изглежда в очите им мнителен и труден. Иначе оценките на Скорпиона по принцип са доста точни, така че в редица случаи няма причина околните да се съмняват в позицията, която защитава толкова ожесточено.