Публичен дом в Австрия започна да работи и като ваксинационен център и всеки, който се ваксинира при тях, получава безплатна 30-минутна сесия в „сауна клуба“ с „дама по негов по избор“.

Fun Palast във Виена предприе този ход в желанието си да си върне част от клиентите, които намаляха рязко по време на пандемията.

Наскоро Австрия постанови, че достъпът до барове, ресторанти и други места за развлечение ще се регулира от зелен сертификат, удостоверяващ ваксинация срещу COVID-19. Това се случва на фона на факта, че случаите в страната се покачват, а процентът на ваксинирани е сравнително малък (поне в сравнение с останалите държави в Западна Европа).

Ръководството на публичния дом смята, че с тази своя инициатива ще може да привлече една по-различна демографска група, която по една или друга причина се е забавила с ваксинирането.

„Много мъже, страшно много мъже, които са мигранти, отказват да се ваксинират или дори не знаят, че могат да го направят – казва Петер Ласкарис, мениджър на Fun Palast, пред Ройтерс. – И тъй като ние всъщност се опитваме да достигнем до тази целева група, решихме да отворим и една ваксинационна клиника при нас“.

Според публичния дом за момента идеята им е доста популярна. Добавеният бонус е, че веднъж щом клиентите са ваксинирани, те ще имат законното право да посетят „сауна клуба“ отново.

В клиниката на Fun Palast могат да се ваксинират и деца над 14-годишна възраст, но с възрастен придружител.

Източник: IFLScience