За съжаление, още не е открит универсален лек за любовната мъка. Така всеки си има своя собствена стратегия как да я преодолее по-безболезнено. Не всички обаче знаят, че често начинът за справяне с любовната мъка зависи от зодията.

Козирозите са прочути със своята горделивост и своенравие. Дори когато се нуждаят от подкрепа, те го възприемат като проява на слабост и го признават с неохота. И пред най-доверените си приятели не издават своята сърдечна болка, като понякога дават воля на чувствата си само у дома.

Нашият съвет: ако се отпуснете малко и си позволите да потъгувате, ще превъзмогнете по-лесно загубата на любовта си. Всеки е преживявал разочарования, затова не е срамно да си излеете мъката пред близките хора – те ще ви разберат и утешат.

Водолеите кипят от креативна енергия. В обратите на съдбата, каквато е провалената връзка, те виждат шанс за нови проекти. Затова веднага се впускат в работа и удавят сърдечната си мъка в творчество - стихове, картини или песни.

Нашият съвет: девизът да превърнете негативното в нещо позитивно е супер. Само не забравяйте, че все пак трябва да си дадете малко време, за да се вслушате в сърцето си и да потъгувате. След това се отдайте на заниманията си с пълна сила.

Рибите са добри души и не обичат да се отдават на негативни мисли. Дори ако краят на връзката е трагичен, те реагират с разбиране и се опитват да простят. За разлика от Скорпионите например не са злопаметни и не таят злоба към бившия си партньор. Вместо това се концентрират върху хубавите спомени и държат да се разделят с добро.

Нашият съвет: понякога е много разтоварващо да си излееш яда. Малко гняв към бившия или провалената връзка може да ви помогнат по-лесно да се отърсите от разочарованието.

Овните са горди като всички дейни личности. Те знаят, че всеки е ковач на собственото си щастие. Овните не се чувстват удобно в ролята на жертви, не обичат да се потапят в стари спомени и чувства и се стараят да разлюбят бившия си възможно най-бързо. Тактиката им е: прекъсване на всякакъв контакт и напред към следващото приключение! Разсейват се например със спорт, приятели или сингъл партита.

Нашият съвет: забавете малко темпото! Направете равносметка на приключилите отношения – може би ще ви е от полза за една бъдеща връзка.

Шоколад, калорийни бомби, алкохол? Телците предпочитат всичко това наведнъж. Лекуват раните си с различни лакомства според мотото: „Любовната мъка минава през стомаха“.

Нашият съвет: разбира се, малко самонаграждаване може да подобри настроението и самочувствието ви. Внимавайте обаче то да не прерасне в самосъжаление, защото това няма да потуши болката ви в дългосрочен план.

Близнаците са истински мислители. Те анализират, пресмятат и изясняват. След раздяла обичат да се оттеглят между собствените си четири стени и да размишляват върху чувствата си, за да се поучат от миналото.

Нашият съвет: правете като Овните и се хвърляйте в нови приключения. Човек невинаги намира отговор на всичко. А ако се затворите вкъщи и непрестанно си блъскате главата, как ще намерите новото си щастие в любовта?

За Раците всичко се върти около романтиката. Ако не им върви в любовта, целият свят се преобръща с главата надолу. И тогава Раците прибягват до всички клишета, свързани с любовната мъка. От реване по цели нощи до маратон от любовни филми на дивана. Нуждаете се от този разточителен траурен период, за да може после да се вкопчите с пълна сила в живота.

Нашият съвет: все пак не потъвайте прекалено дълго в самосъжаление, за да не пострадат другите сфери на живота ви като семейство, приятели, работа. А точно в тези области се крият толкова щастливи мигове, които ще ви помогнат да преодолеете болката.

Лъвовете са силни и непоклатими – поне се стремят да изглеждат такива. След раздяла те се впускат в бурен социален живот и не се колебаят дълго, преди да започнат нов флирт. В края на краищата така получават признанието, от което се нуждаят.

Нашият съвет: не пришпорвайте нещата и дайте воля на чувствата си. Само така ще осмислите изгубеното си любовно щастие. Изповядайте се пред приятели и спокойно пролейте някоя друга сълза, когато сте сами. Човешко е да даваш израз на чувствата си!

Девите са истински перфекционисти. Външно винаги изглеждат невъзмутими, овладени и така, сякаш не би ги засегнало и най-тежкото любовно разочарование. Проявяват чувствата си само когато са сами.

Нашият съвет: не потискайте емоциите си! Позволете на хората от обкръжението ви да узнаят какво ви е. Само така приятелите и близките ще ви помогнат да превъзмогнете мъката си.

Везните подхождат прагматично към раздялата. Миналото си е минало, важно е какво следва оттук нататък. Със същия оптимизъм те гледат на бъдещето и с нетърпение чакат да се влюбят отново. Още по време на траурния период посещават сингъл партита или предизвикват съдбата, като търсят запознанства в интерент.

Нашият съвет: дайте си достатъчно време, за да потъгувате. Ако не сте асимилирали както трябва чувствата си, следващата ви връзка може сериозно да пострада.

Най-добре е да човек да не се разделя със Скорпионите. Или поне трябва да е наясно, че те стават много отмъстителни, когато са наранени. Ще си го върнат тъпкано на бившия партньор, като под носа му завържат флирт с друг/а.

Нашият съвет: наистина е ободряващо да се развихриш така пред бившето гадже, но вместо да отделяте такова внимание на старата си любов, за предпочитане е да се посветите на чувствата си. Или още по-добре, съсредоточете се върху човек, който наистина заслужава вниманието ви и преобразувайте яда си в положителни емоции. Това ще ви се отрази добре!

Стрелците са оптимисти и авантюристи. След провалена връзка те се впускат в пътешествия и поемат нови предизвикателства.

Нашият съвет: продължавайте в същия дух! Само така ще можете да завържете нови запознанства. Освен това пътуването ще ви помогне да се дистанцирате и да понесете по-безболезнено раздялата. Така ще си „проветрите“ ума и ще отворите сърцето си за нова любов!

Цветелина Велчева