Кои са житейските принципи, изричани рядко? Кои са истините, които осъзнаваме през годините и попадат извън клишетата, раздавани на килограм?

Блогърите Марк и Ейнджъл Черноф отсяват седем житейски истини, в които се убеждаваме с напредването на годините.

1. Мъдростта не се състои в това да знаеш всички отговори. Тя е в простичките въпроси, които си задаваме от време на време, и които постепенно ни определят като хора без да го осъзнаваме. 

2. В живота се занимаваме с много неща, в които не сме добри, за да израснем. Ако вършим това, което винаги вършим, ще получаваме същите резултати. Нямаме извинение да стоим заседнали, вършейки едно и също отново и отново. 

3. Всичко, което притежаваме, има емоционална цена на собствеността. Без значение какво е това нещо, то винаги коства разходи за поддръжка. Най-висока сред тези разходи е сантименталната стойност.

4. Недостатъците са красиви и приятни. Малките неща, които никога не сме харесвали в себе си, често са причина друг да се влюби в нас.

5. Нещата, които правим за удоволствие, могат да ни плащат сметките, ако ги вършим както трябва. Когато е интересна, работата е стимулант.

6. Някои от най-неприятните хора, които срещаме, имат нужда само от малко любов. Винаги показвайте подкрепа, дори човекът отсреща да се държи хладно.

7. Понякога най-доброто, което можем да сторим, е просто да не вършим нищо. Всеки се нуждае от време за себе си, в което да се наслади на живота и да осмисли успехите и провалите си.