Родителите обикновено са наясно с важността на това по-малките деца да имат достатъчно време за игри. Но когато те навлязат в тийнейджърския си етап, прекарването на свободното време по този начин изглежда смешно, тъй като те вече имат други интереси. Въпреки че нещата се променят, хората от всички възрасти имат полза от това да играят по един или друг начин, включително и тийнейджърите.

Когато тийнейджърите играят, те имат свободата сами да ръководят действията си, което ги прави много по-креативни. Вижте каква точно е ползата от игрите и как родителите могат да подкрепят и насърчават своите тийнейджъри в това!

Как се променя играта в тийнейджърска възраст

Мозъците на тийнейджърите растат и се променят бързо. Юношеството е свързано със задаването на основния въпрос: „Кой съм аз?“ и с отговорите на други въпроси като: „Нормален ли съм?“ и „Как да се впиша?“.

Това развитие на мозъка и самопознанието правят игрите изключително важен инструмент по време на юношеството. Макар че тийнейджърите вероятно вече не си играят на приказни принцеси, все още има елементи на обличане и преструване, които тийнейджърите често желаят. Хелоуин е идеалният пример. Повечето подрастващи обичат емоцията на този празник и костюмите, които са една своеобразна ролева игра.

Какви са игрите в тийнейджърските години

Игрите на тийнейджърите може да бъдат формални или неформални, групови или самостоятелни, в класната стая или извън нея. Някои примери за тийнейджърски игри включват: отборни или развлекателни спортове, игри свързани с изкуство, настолни игри, танци и много други. Опциите наистина са многобройни.

Определено тийнейджърите имат полза от организирани дейности, ръководени от възрастни, но също така се нуждаят от време за почивка, което да запълнят с неща, които обичат да правят, или теми, които искат да изследват. Въпреки това дейностите, ръководени от възрастни, са здравословен начин за моделиране на правила и граници, така че тийнейджърите да имат здрава рамка, от която да развиват самостоятелно ръководено забавление.

Ползи от играта при тийнейджърите

Тъй като юношеството е период на бързо развитие на мозъка и търсене на себе си, играта може да помогне на тийнейджърите да израснат и да открият нещо за себе си. Това е време, в което хората могат да разберат кои са и да открият възможността да се разгърнат в различни посоки.

Продължава на страницата на Новите родители