Случвало ли ви се е да се питате как пък все попадате на неподходящите хора ; как така другите си намират половинката, а пък вие удряте на камък. Спокойно, не се случва само с вас. Шели Бълард, един от най-значимите британски автори на 20. век., пише, че това е причината за нашето израстване. Срещата с неподходящите хора ни дава ценни уроци, с помощта на които трупаме опит, стигаме до определени прозрения, разбираме много неща за себе си и продължаваме по-уверено на теб. Също така е твърде вероятно с всеки горчив опит да трупаме и повече скептицизъм, който всъщност е положителен, защото ни помага да не се доверяваме безрезервно и сляпо на всеки, който ни замае главата с няколко сладки приказки.

Срещата с неподходящите активира нашите рани. Това е болезнен процес, но е важно от него да извлечем максимално много ползи. Нищо в живота не е случайно. Всичко, което се случва; всеки, когото срещаме, има своята причина. Важното е да я обърнем в своя полза. Казват, че житейският опит е най-добрият учител.

Замислете се колко пъти сте се вслушвали в съветите на майка си като тийнейджър. Това е нейният опит и макар тя да е убедена, че правите грешка, нищо на света не може да ви убеди, докато не се опарите сами. Така е програмирано човешкото съзнание и подсъзнание. Всеки трябва да извърви своя път и да достигне до своите истини. И в това няма нищо лошо. Стига да не загубим по пътя надеждата и чувството си за хумор.

Цветелина Велчева