Защо най-продуктивните хора стават в 4 сутринта?

24 март 2018 г., 17:10
5379

Снимка: shapovalphoto / Shutterstock

Наскоро споделих моите мисли по въпроса какво правят предприемачите милиардери, за да бъдат продуктивни и през свободното си време.

По това време, обаче не знаех за съществуването на една прясна тенденция, засягаща  производителността, която печели популярност в последно време.

Голям брой успешни лидери и предприемачи, споделят, че са най-продуктивни през период от деня, когато по-голямата част от хората са все още под завивките, в състояние на дълбок сън.

Нов доклад, публикуван в Wall Street Journal, твърди, че времето около 4 часа сутринта може да е най-продуктивният период в деня. Причините за повишената производителност в този безобразно ранен час включват:

Липса на неща, които да ви отвличат вниманието( като деца или работа), преди изгрев слънце.

Никой не ви изпраща съобщения и имейли.

Няма какво да се види в социалните мрежи.

Производителността в този контекст не е задължително да бъде свързана с работа. Изглежда, че тенденцията е това „свещено време“ да се използва за неща, които да ви изпълнят с енергия и да създадат предпоставка за един по-успешен ден.

В зависимост от отделния човек, тези неща може да включват грижи за здравето, физически упражнения, време за семейството, личностно израстване и духовни занимания.  

Сред най-известните привърженици на тази тенденция може да намерим имена като това на Тим Кук, главният изпълнителен директор на Apple, който започва сутрешната си рутина в 03:45 часа или пък директорът на Ellevest Сали Кроучек, която казва „Никога не съм по-продуктивна, отколкото в 4 часа сутринта.“

Предприемачът милиардер Ричард Брансън става малко по-късно, около 5 часа сутринта, за да се упражнява и да прекара малко време със своето семейство. Той казва, че ранното ставане го „поставя в добро състояние на ума, преди да се захване за работа.“

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.

Коментари