Красива, ярка, енергична жена. Гласи се, обожава елегантните обувки на висок ток, скъпите парфюми. Жена в разцвета си. После не щеш ли! – срещаш я след няколко години и насреща ти върви възрастна дама. Същинска бабичка!

Вместо красивите букли – къса подстрижка модел „за да хабя по-малко шампоан“. Вместо ефектната модерна рокля -  дълга безформена дреха, а на краката -  разкривени обувки, отдавна мечтаещи да завършат жизнения си път на бунището. Мислиш си какво ли е станало с тази жена – да не е болна или е претърпяла загуба? Подпитваш я внимателно, но не, нищо подобно не се е случило. От възрастта, свива рамене тя.

Вероятно дамите, които от „интересни жени“ изведнъж рязко и напълно съзнателно се превръщат в старици, са онези, които никога не са умеели и не са пробвали да се обличат за себе си. Първо са се контили, за да си намерят съпруг (впрочем немалко родители са обсебени от фикс идеята как трябва да изглеждат „момите им за женене“). После за колегите, за съседите, за да им завиждат приятелките. За мъжа си, за да го задържат, а в случай на развод – отново за мъжкото съсловие. И накрая дяволски са се изморили… Няма по-тежък труд от този, за който не ти плащат.

Накрая силите я напускат. И заедно с мъжките погледи свършва мотивацията. От разкошните обувки на ток я болят краката, излизат й мазоли. Дългата коса я изморява, тясната пола ограничава движенията й, козметиката изисква постоянни разходи… И тя се оставя на милостта на времето. Решава, че вече не е на възрастта да се облича за мъжете…

Но винаги е имало и ще има жени, които по някакъв чудодеен начин съумяват да привличат погледите, при това без задни мисли и радвайки се на живота, независимо дали имат партньори, или не. Които изпитват удоволствие да полагат грижи за външния си вид – без да се фиксират върху него, но черпещи от него вдъхновение и сила.

 Жените, на които е чуждо понятието „възрастта за мъжете“ и предпочитат „възрастта за себе си“ всяка минута от живота си, по правило остават най-привлекателни и никога не изпадат в агрегатното състояние „бабичка“!