От време на време ни се случва да изпаднем в неловка ситуация. Няма нищо странно в това. Някои хора обаче изглежда са прокълнати и постоянно се озовават с ожулени колене или в поредния неудобен разговор.

След „дълги научни изследвания“ достигнахме до създаването на този наръчник на законите неловкостта, които не се подчиняват на каквато и да е логика.

1. Теорията на закъснелия влак. Доказано е, че в деня, в който закъснявате, влакът ще се развали по някаква причина.

2. Теорията на кошчето. Всеки път, когато трябва да хвърлиш боклук, няма да откриеш кофа поне на няколко пресечки.

3. Законът на лекарския кабинет. Ако не се чувствате добре, запишете си час при доктора. Ще се почувствате по-добре, веднага щом пристигнете. Не си запазвайте час и ще си останете болни.

4. Законът на набирането с дупе. Ако наберете без да искате погрешен номер, все ще се намери кой да вдигне.

5. Законите на гравитацията. Когато падне някаква стотинка, фъстък или винтче, то ще се изтърколи до най-недостъпния ъгъл на стаята.

6. Законът на контекста. Щом стигнете до същината на мръснишки виц, който се опитвате да разкажете на свой приятел на купон, в стаята ще настъпи гробна тишина.

7. Законът на физическия труд. Когато се изцапате с мазнина, носът веднага започва да ви сърби, ще ви потрябва нещо от джоба, ще ви се приходи до тоалетната.

8. Законът на махането. Статистически погледнато единствените хора, които ти махат, са непознати, които за части от секундата ви се струват познати. Затова и вие им махате.

9. Законът на търсенето и предлагането. Щом започнете да харесвате някой продукт, който ви предоставя всичко, от което се нуждаете, компаниите спират да го произвеждат.

10. Законът на готиния тип. Вероятността да се засечете с някой, който познавате, когато сте друг, с когото не искате да ви виждат, се увеличава многократно.

10. Законът на шкафчетата. Ако в съблекалнята има само още един човек, освен вас, шкафчето ви винаги ще е до неговото.

12. Законът на обяда. Когато сутрин преди работа си направите сандвич за обяд, той винаги ще бъде погълнат от някоя мигновена червейна дупка и съответно - ще го забравите.

13. Законът на добрия сън. Всеки път, когато трябва да станете рано на следващия ден, мозъкът ви все ще си намери нещо, с което да ви занимава цяла нощ.

14. Законът на автомата. Веднага щом се опитате да докажете на някого, че нещо не работи, то ще проработи.

15. Законът на задръстването. Когато се престроите в друга лента, тази, в която сте били преди това, веднага ще започне да се придвижва по-бързо.

16. Законът на непохватността. Вероятността някой да ви гледа се увеличава пропорционално спрямо това колко непохватно или глупаво се държите в момента.

17. Законът на "естествено". Когато попитате свой познат какво прави баща му или майка му, този родител ще е починал наскоро.