Австралийската компания за сладкарски изделия Allen’s обяви официално свободни позиции за професионални „дегустатори на близалки“, а стотици любители на сладкото се надпреварват за поста, съобщава Daily Мail.

От компанията отправиха призив към всички австралийци, които обичат сладкото, да кандидатстват, а последният срок за подаване на документите изтича този петък.

Макар че няма да им бъде заплащано, дегустаторите ще получат огромно количество безплатни близалки. Задължително e заемащите позицията да са навършили 18 години.

Онлайн формулярът за кандидатстване се срина през уикенда, като от Allen’s потвърдиха, че изпитват „технически затруднения“ поради огромния интерес от желаещи, които искат да подадат заявлението. Освен лични данни, от кандидатите се изисква да попълнят дали имат алергии и коя е любимата им близалка.

Говорителят на компанията Джойс Тан каза, че позицията е „най-добрата работа в света“ за любителите на близалки. От Allen’s изготвят нови лакомства, които ще бъдат на основата на сегашните най-любими продукти за потребителите, и са им нужни хора, които да оценят вкуса.

„Хората наистина могат да контролират бъдещето на близалките“, добавя тя.

Източник: Мениджър Нюз