Този начин да пестите пари е наистина невероятен

24 юли 2017 г., 13:50
3308

Nor Gal / Shutterstock

Много хора са се опитали да печелят и пестят пари по нестандартни начини, но повечето са се провалили (или по-лошо - извършили са престъпления). Гари обаче е измислил доста находчив метод, пише Express.

60-годишният пенсионер от Финикс, щата Аризона, буквално кара част от похарчените от него пари да се върнат обратно в джоба му.

На всяка банкнота, която харчи, Гари написва собственоръчно следното: "Моля, върнете ми тази банкнота, тъй като съм много беден", придружено от домашния му адрес. За да бъде видяно съобщението от всички, мъжът ползва ярък червен маркер. Това всъщност не е незаконно, тъй като макар и маркирана, банкнотата е напълно валидна и не се използва за престъпление. Гари просто моли за част от парите, без да кара никого да го прави насила.

Може да звучи изненадващо, но неговият метод за пестене се оказва доста успешен и все повече хора му връщат парите. Той от своя страна ги ползва отново и отново. Гари най-често харчи банкноти от един долар, тъй като хората са по-склонни да се разделят с тях, отколкото с по-едри банкноти от 10 или 20 долара. Всеки ден получава около 2 долара обратно, което прави по 60 на месец. Тъй като обаче понякога щедри хора добавят някакви допълнителни пари в плика, месечният му доход стига до 100 долара. Още по-интересно е, че мъжът получава похарчените си пари си не само от Съединените щати, но дори и от далечни региони, като Кралство Нидерландия и Австралия.

 

Ключови думи:
Коментари