Прочута английска пословица гласи „Моят дом е моята крепост“, но фън-шуй специалисти говорят за постоянна връзка между човека и външния свят. Защото древното китайско изкуство за хармонизиране на енергиите в превод означава „вятър-вода“. Това пък ние си превеждаме като природа, свят, Космос и докосването ни до тях във всекидневието.

Всичко е взаимосвързано – околната среда ни влияе, а ние можем да се научим да организираме нещата край себе си по такъв начин, че да изпитваме добри емоции и да привличаме спокойствието и хубавите чувства само, като се огледаме наоколо.

Взаимодействието ни с околния свят акумулира положителна енергия и се натрупва, умножава се, което ни влияе добре. Замисляли ли сте се например защо в театрите има много огледала? Ами защото, докато вървите покрай тях във фоайето и коридорите на театъра, енергията Ци се отразява и разпространява, превръща се в мощен поток на положителни веяния.

Но ставаше дума за децата и това как да преустроим тяхната стая така, че да бъде не само просторна, светла и приветлива, а и такава, че всяка вещ в нея прямо или косвено да подпомага развитието на малкото.

Всяка майка мечтае детето ѝ да е здраво, затова нека мислено си представи, че централната част на неговата стая е зоната на здравето. Там обикновено се поставя лампата – прозрачна, кристална, стъклена, тя трябва да не тежи в пространството, а да отразява и светлината от прозорците през деня, и да осигурява добро осветление от електрическата мрежа. Никакви изгорели крушки, никакъв прах не допускайте в центъра на стаята.

Продължава на страницата на Новите родители.