На мъжете им липсват умения да купуват дрехи за половинките си. Освен това те забравят важни годишнини, не могат да танцуват, да гладят, готвят и да се справят с домакинските задължения.

Това показва проучване сред 1000 души на Острова, финансирано от марката сосове Frank's Red Hot на британската мултинационална компания за потребителски стоки Reckitt Benckiser plc. Представителките на нежния пол, участвали в него, посочват, че мъжете не са добри също в купуването на подаръци, мултитаскинга, следенето на модните тенденции и избирането на мебели.

Най-много от участничките - 73% признават, че мъжете са силни в сменянето на гуми. 60% се съгласяват, че ги бива в убиването на паяци. 56% одобряват мъжките умения в приготвянето на барбекю. Над половината посочват, че мъжете са силни в консумацията на алкохол.

Въпреки че може да се случи на всеки, изпускането на полет, забравянето да се вземат децата от училище и телефонирането в работата с извинение за болест се случват по-често на мъжете, отколкото на жените, твърди още проучването. Четирима от всеки десет респонденти в допитването мисли, че мъжете в общ план се справят по-зле от жените по отношение на много житейски умения. 32% твърдят, че "днешните мъже не са по-добри от бащите си".