1. Не се обаждайте на човек, който два пъти подред не ви е вдигнал. Очевидно е, че не му се говори с вас, не си заслужава усилието.

2. Връщайте парите, които сте взели назаем, преди човекът да ви напомни. Същото се отнася за всякакви вещи, взети назаем – чадъри, химикалки – всичко.

3. Никога не си поръчвайте най-скъпото от менюто, когато някой ви извежда на обяд или вечеря.

4. Никога не задавайте неудобни и глупави въпроси като: „О, не си ли женен?“, „Нямаш деца?!“ или „Защо не си купиш кола?“ Когато човекът не ви е близък, отговорът може да е доста болезнен.

5. Задържайте вратата за човека, който идва след вас. Независимо дали е мъж, или жена, млад или стар. От значение е как се отнасяте към хората в обществото.

6. Ако вземете такси с приятел и той плати разходите, поемете ги вие следващия път.

7. Уважавайте мнението, което е различно от вашето. Не забравяйте, че това, което вие виждате като 6, е 9 за човека срещу вас. Освен това второто мнение е винаги добра алтернатива.

8. Не прекъсвайте хората. Оставете ги да изразят мнението си.

9. Ако се шегувате с някого, но на него очевидно не му е приятно, спрете и повече не го правете.

10. Благодарете, когато някой ви подава ръка.

11. Хвалете публично. Критикувайте лично.

12. Почти никога няма абсолютно никаква причина да критикувате теглото на някого.

13. Когато някой ви показва снимка на телефона си, не започвайте да плъзгате екрана наляво или надясно. Не знаете каква може да е следващата снимка.

14. Ако колега сподели, че има час при лекар, не питайте за подробности, а само изразете надежда, че всичко ще е наред. Ако човекът прецени, ще сподели сам.

15. Отнасяйте се с чистачката по същия начин както с някой високопоставен. Никой няма да се впечатли от това колко груби можете да се държите с човек, който е под вас в социалната йерархия. Не е особено героично това поведение.

16. Ако някой ви говори нещо, не зяпайте в телефона си – доста е невъзпитано и грубо.

17. Не давайте непоискани съвети.

18. Когато срещнете човек, когото не сте виждали от много дълго време, не го питайте за възраст и за заплата.

19. Гледайте си своята работа и не се занимавайте с другите, освен ако нещо не ви засяга директно.

20. Свалете си слънчевите очила, когато говорите с някого на улицата. Визуалният контакт е не по-малко важен от речевия.

В дребните жестове е ключът към пълноценните взаимоотношения.