Силната майка има скрита, невидима сила. Тя е тази, която не се страхува да се изправи срещу обществото и да защити детето си. Тя е тази, която го учи да отстоява себе си. Тя е винаги до него, но и знае как да го остави да поема отговорност. Силната майка може да направи и детето си силно и независимо.

Ето кои са сигурните знаци, че сте отгледани от силна и мъдра майка:

1. Насърчава децата си да казват истината. Трябва да изразявате мнението си дори когато знаете, че няма да се хареса на повечето. Важното е да останете верни на себе си.

2. Тя не командва, а обяснява. Заповедите без обяснение не са полезни и не възпитават на нищо градивно. Волята на родителите не е закон, а трябва да бъде обоснована с разбиране за детето.

3. Тя няма да каже на децата си какво да мислят, а ще ги научи да мислят самостоятелно. Не бива да се страхувате да разсъждавате, да анализирате, да изразявате свободно мислите си.

4. Тя знае колко е важно образованието и инвестира в детето си. Независимо дали има момче, или момиче, мъдрата майка знае, че знанието е сила, която никой не може да ти отнеме. Това е най-силното оръжие, което имаме, и най-добрата инвестиция в бъдещето на децата.

5. Тя учи децата си да бъдат добри хора. Каквито и постижения да имаме в живота си, те са безсмислени, ако не сме добри хора. Да станем добри хора с морал и чувство на емпатия е най-голямото постижение и най-стабилното възпитание, което можем да получим.

6. Мъдрата и силна майка учи децата си никога да не се предават. Независимо колко пъти са се провалили, никога не трябва да се отчайвате. Не губете вярата в себе си и не откъсвайте поглед от мечтите си.