Актьорството също е просто само професия. И е напълно в реда на нещата актьорът невинаги да харесва ролята, за която е бил избран. Недоволството на някои дори прераства в омраза към въпросната роля. Но какво ли не прави човек, за да си плати наема…

1. Робърт Патинсън: Едуард Кълън е 107-годишен девственик със сериозни отклонения“.

Преди участието си в „Здрач“ Робърт Патинсън не е сред най-известните холивудски актьори.  Лицето му е познато единствено от „Хари Потър и огненият бокал“, където изпълнява ролята на Седрик Дигъри. Постига пробив в киното едва благодарение на „Здрач“ и ролята на вампира Едуард Кълън. Но никак не харесва героя си и дори мрази ролята си.  Той казва следното за Едуард Кълън:  „Едуард е просто смехотворен. Колкото по-навътре навлизах в сценария, толкова повече намразвах този тип. Освен това е един 107-годишен девственик, който очевидно страда от сериозни комплекси“. В омразата си към Едуард актьорът стига дотам, че обяснява как трябвало да изглежда запечен и надрусан, за да се слее с образа му.

2. Блейк Лайвли:  „Сирина снабдява хората с кокаин и спи с приятеля на друго момиче“.

Актрисата става световноизвестна с телевизионния сериал „Клюкарки“, в който изпълнява ролята на богаташката и дива купонджийка Сирина ван дер Удсън. Докато много млади момичета виждат в Сирина пример за подражание, Блейк Лайвли не проумява поведението на героинята си и обяснява: „Не бих се гордяла с това да снабдявам народа с кокаин или да спя с чуждо гадже“. Тя смята, че се изложила, като е играла Сирина. Някои хора я отъждествяват с героинята й, а тя би искала ролите й да носят морално послание.

3. Меган Фокс: „Майкъл Бей е сексистки кошмар“.

Преди участието си в научно-фантастичната лента „Трансформърс“ Меган Фокс е по-скоро неизвестна в Холивуд. Въпреки славата, която си спечелва с ролята на Микаела Бейнс, тя няма добро мнение за филма. „Разбира се, той даде тласък на кариерата ми и отвори пред мен много врати, но ще разочаровам онези, които очакват от мен да се изкажа положително за филма. В него изобщо не става дума за актьорско майсторство. След като прозвучеше командата „Екшън“, трябваше единствено да тичам и да крещя или и двете едновременно“. Меган смята, че са я избрали за ролята само заради външността, а не заради таланта й. Освен това тя нарича режисьора Майкъл Бей „сексистки кошмар“ и дори го сравнява с Хитлер и Наполеон.