В секса има няколко пози, които изглеждат далеч по-вълнуващи от добрата стара (и скучна!) мисионерска поза. Но наистина ли са толкова предпочитани? Социално-медийната онлайн платформа Reddit провела сред потребителите си анкета, за да установи кои секс пози са тотално надценени.

За най-отблъскващ анкетираните определили „секса под душа“, „секса в колата“, „секса на плажа“, както и позата 69. Между другото и с обяснението, че криели рискове, били неудобни  или просто непрактични.  

Като например сексът под душа. Съвсем не била за пренебрегване опасността, че може да се подхлъзнеш или да ти влезе шампоан в очите и да ти развали цялото удоволствие. Сексът в колата пък винаги криел риска някой да ви залови на „местопрестъплението“. На някои двойки това може би действало възбуждащо, но други можело да се стреснат и евентуално да се заклещят, което щяло да повлече след себе си куп неприятности. Освен това положението между кормилото и спуснатата назад седалка било всичко друго, но не и удобно. В тази връзка един от потребителите на Reddit написал, че сексът в колата бил само за тийнейджъри, които няма къде другаде да се усамотят. Според анкетираните сексът на плажа също бил прехвален. Може би звучало романтично, но досадните песъчинки веднага проваляли цялото мероприятие.

За поза 69 някои потребители казали, че е много трудно да се концентрираш едновременно върху доставянето и получаването на удоволствие. Освен това тази поза изисквала поне от единия партньор равновесие и баланс – следователно освен че трябвало да се фокусира в правилната посока, той трябвало и да внимава да се крепи, без да падне.

За надценени потребителите обявили и всички пози, в които трябва да се проявяват акробатични умения, както и оралната любов със зрителен контакт.