„Някои са родени велики, други постигат величие, а трети изпитват влиянието им.” (Уилям Шекспир)

Навярно всеки човек мечтае за велики дела. Всъщност това е универсално чувство вътре в нас , признаване на потенциала ни като човешки същества да направим нещо забележително.  Всички ние сме надарени с уникални, удивителни способности и таланти, които могат да ни помогнат да извършим нещо наистина голямо. Но с времето обществото ни внушава обезсърчителни идеи – до такава степен, че загубваме вяра в себе си. Всъщност всеки носи у себе си искрицата, която да го подтикне към успеха, стига да си повярва.

Открийте следните 7 качества у себе си, които показват, че сте предопределени за успех, а защо не и за величие.

1. Реализирали сте се професионално.

Винаги ли успявате да накарате нещата да се случват, независимо с какви трудности се сблъсквате? Това е признак, че по природа сте изобретателни и находчиви  - невероятно полезни умения за постигане на почти всичко в живота.

Основателят на Amazon Джеф Безос смята, че те са една от най-важните предпоставки за успех. Ако подобно на най-богатия човек в света и вие притежавате тези ключови качества, значи сте предопределени за слава.   

2. Умеете да разрешавате проблеми.

Ако наред със съобразителността имате и вроден усет да разрешавате проблеми, вие сте създадени за предприемачи. Но това качество е и признак, че сте предопределени за успех, независимо с какво се занимавате.

Така е, понеже разрешаването на проблеми е от съществено значение буквално за всичко, което правим: от преодоляването на малките предизвикателства, които всекидневието ни поднася животът и които пречат на продуктивността ни, до предприемането на нова крачка в бизнеса чрез набелязване на евентуални проблеми и креативното им разрешаване под формата на продукт или услуга.

3. Нищо не може да ви спре да осъществите целите си.

Винаги ли довършвате започнатото, независимо какво ви струва в усилия и пари? Ако отговорът е положителен, ако никога не се отказвате и упорито преследвате целите си, вие притежавате едно от най-ценните качества – и ключа към постигане на успех във всяко начинание.

4. Притежавате неуморна упоритост.

Ако сте човек, който винаги се изправя, когато е бил повален, и продължава напред независимо от обстоятелствата, това е сигурен признак, че сте предопределени за успех.

Упоритостта е качество, което проявяват абсолютно всички преуспели хора. Трябва да сте способни да преодолявате всякакви спънки, провали и поражения, ако искате да постигнете слава. Упоритостта ще ви помогне да поддържате енергията, необходима за да се изкачите на върха.