Набирането на средства в подкрепа на Куадън - момчето от Бризбейн, Австралия, което бе заснето от майка си да казва, че мечтае да се самоубие заради тормоз в училище, продължава в GoFundMe. До момента са събрани близо половин милион долара, пише The Independent.

Детето дори беше избрано да изведе местния отбор по ръгби на стадион "Cbus Super" преди мач в Куинсланд от първенството. Защитникът на отбора отправи специално видеопослание към Куадън , в което казва: „Ще стоим зад теб. Просто искаме да те уверим, че се справяш добре...искаме те наоколо, искаме да ни водиш в мача през уикенда", допълва Gospodari. 9-годишното момче поведе отбора на терена, държейки за ръката капитана Джоел Томпсън. Въпреки жеста, отборът по ръгби загуби от "Maori All Stars" при краен резултат 30-16.  

Клипът, в който Куадън плаче и казва на майка си, че мечтае да се самоубие, предизвика вълна от подкрепа и солидарност от страна на много известни личности, включително актьорите Хю Джакман, Марк Хамил и Уорик Дейвис. Комедийният актьор Брад Уилямс създаде страница за набиране на средства и лично дари пари, обещавайки да заведе детето в Дисниленд. За два дни в дарителската сметка на момчето вече има повече от 450 000 долара. 

“Куадън, ти си по-силен, отколкото мислиш, приятелю”, каза Хю Джакман във видео, споделено с неговите 14 милиона последователи в Twitter.

„И в най-смелите си мечти не сме си мислили, че ще има таково медийно внимание и неговата история ще привлече толкова хора", коментира майката на детето.

Кадрите, които трогнаха света, можете да си припомните във видеото по-долу.