Ако сметката ви бъде поднесена от две напълно еднакво изглеждащи сервитьорки не бива да се притеснявате, че сте пили прекалено много, шегува се Express.

Просто това е част от политиката на един руски ресторант.

Подходящо наречен "Двойни звезди", московският ресторант обещава на своите посетители, че ще останат толкова доволни от престоя си там, че ще виждат двойно. Но не заради силната водка, а защото целият персонал на ресторанта е съставен от еднояйчни близнаци.

"Двойни звезди" се гордее, че е единственото заведение в света, където гостите ще бъдат обслужени от бармани и сервитьори близнаци. Идеята на собственика Алексей Ходоровски е дошла от филм от 60-те години, в който едно момиче се пренася в паралелна вселена и там открива своята двойничка. До момента както посетителите, така и самият персонал се забавляват с тази инициатива.

"През миналото лято с работихме в друг бар, но с удоволствие се прехвърлихме тук", споделя Артьом, който заедно със своя брат-близнак Роман обслужва бара. Да откриеш и привлечеш хора като тях наистина е предизвикателство, особено когато изискването е еднояйчните близнаци да имат и известен ресторантьорски опит. "Двойни звезди" обаче се гордее със своя уникален персонал - не само като външен вид, но и като умения.