Абсолютно подкрепяме схващането, че е добре хлапетата да се научат да си пазят вещите, за да не свикват с идеята, че всичко счупено е за изхвърляне. Не защото предметите са особено важни, а защото едно такова отношение после може да се пренесе и върху одушевените същества.

Да свикнат, че рециклирането е необходимо във всеки един вариант, също ни се струва ценно. Затова този трик за превръщане на старите пастели в чисто нови пособия за рисуване ни се вижда доста добър. Освен това е суперлесен и не изисква почти нищо – единствено изпочупени или почти свършили пастели, формички за лед или пластмасови//хартиени кошнички за кексчета и фурна/ котлон.


Снимка: Guliver / iStock

Съберете пастелените остатъци, махнете остатъците от хартия по тях (в случай че има такива) и ако искате, ги разделете по цветове, но не е задължително – още по-забавно става, ако се смесят в едно няколко цвята, които си подхождат. След това ги натрошете и разпределете праха в съдовете, които сте си подготвили. Ако имате интересни формички за лед или за ледени близалки (продават разни с меченца, котенца, динозаври, звездички и какво ли още не), ще е най-ефектно, ако ползвате тях.

Продължава на страницата на Новите родители.