Често приемаме щастието за даденост и дори не си даваме сметка всъщност колко сме щастливи, докато не го загубим.

Някои казват, че щастието е състояние на духа, но е личен избор. Избираме дали да се съсредоточим върху хубавото, или върху лошото. Психолозите казват, че това може да се възпитава у човека.

Ето тайните на щастливите жени:

1. Срещат се с приятелки.

Която от дамите има верни приятелки, знае за какво говорим. Компанията от най-любимите ти момичета, смехът и чаша вино могат да заличат спомените и от най-ужасния ден и да ви изпълнят с щастие. Организирайте си редовно срещи с приятелките.

2. Не се влияят от мнението на околните.

Не изграждайте представата си за щастлив живот според общоприетите норми и очакванията на другите. Дори тези очаквания да идват от най-близките ви. Загърбете страховете, че ще разочаровате майка си, баща си, баба си и прочие. Това е вашият собствен живот. Избирайте работа такава, каквато ви е на сърце. Избирайте партньор такъв, какъвто ви е на сърце. Нито майка ви, нито баща ви ще живеят с него.

3. Създават красота.

Нека в живота ви има повече красота. Погрижете се домът ви да е светъл и уютен. Подредете го. Сложете любимите си неща на видно място, за да можете често да ги поглеждате и да ви носят приятни усещания. Грижете се за цветя. Приготвяйте си хубава храна и малко по малко ще свикнете с красотата, а това ще ви изпълва с щастие.

4. Намират баланса в храненето.

Храната пряко влияе върху настроението ни. Много е важно да намерите баланса между здравословно/полезно и вкусно. Не изпадайте в крайности, защото това може само да ви навреди. Не се тъпчете с вредни храни, но си угаждайте от време на време.

5. Наслаждават се на момента.

Не мислете за утре, за другия месец, за догодина. Може би най-важната стъпка към щастието е да развиете умението да се наслаждавате на момента, да живеете тук и сега. В противен случай е възможно да изгубите настоящото щастие, потънали в страховете за утрешния ден.

6. Не се сравняват с другите.

Не се сравнявайте и не завиждайте. Имате повече от достатъчно, ако сте здрави, ако са здрави вашите близки, ако обичате и сте обичани. Всичко останало, което ви липсва, поставете го като цел пред себе си и започнете да работите за постигането й.

Цветелина Велчева