Много често жените в моята психологическа практика ми задават три основни въпроса.

1. „Нямам мъж, чувствам се зле и ме е страх, уморих се да се боря за прехраната си, плюс това всички ме нараняват, какво да правя, къде да си намеря мъж?“

2. „Имам мъж, но всички ме нараняват, уморих се да се боря за прехраната си, чувствам се зле и ме е страх, какво да правя?“

3. „Имам мъж, но този мъж ме обижда, чувствам се зле и ме е страх, освен това се уморих да се боря за прехраната си, какво да правя?“

На пръв поглед изглежда така, сякаш става дума за различни ситуации. В първия случай проблемът е ясен - няма мъж. Няма кой да помогне, няма кой да се застъпи за тази жена, няма кой да я утеши. Това е и лошо, и страшно. В другите случаи има мъж - това означава, че проблемът не е този, а някакъв друг, и жената се чувства зле и уплашена поради някаква друга причина. Но проблемът не е у нея.

По този начин ситуацията "и лошо, и страшно" се разделя на три случая. Тя е и лоша, и страшна, защото няма мъж. Тя е и лоша, и страшна, защото има мъж, но той не прави нищо. Тя е и лоша, и страшна, защото има мъж и той прави и лоши, и страшни неща.

Ако и трите уравнения са правилни и първата част в тях е една и съща, това означава, че и вторите им части са равни една на друга. "Има мъж, но все пак е лош и страшен" и "има мъж, но е и лошо, и страшно“ е равно на „няма мъж“. Това не са три различни случая, а един и същи, описан още в първото уравнение.

За всичко това не ви е нужен калкулатор. Ако се чувствате зле и уплашени, това означава, че нямате мъж. Просто има грешка в терминологията.

Ако съпругът ви не носи пари и вие се мъчите да изкарвате прехраната си сама, значи нямате мъж. Имате съсед, който краде храна от хладилника ви.

Ако партньорът ви печели достатъчно, за да се издържа сам, а вие трябва да го молите за храна, нямате мъж. Имате познат, който отсяда в дома ви безплатно.

Ако спешно и отчаяно се нуждаете от пари, а вшият мъж ви отговаря с усмивка, че всеки има трудни моменти и нещата ще се оправят, нямате мъж. Имате приятел, който въобще не ви е близък.

Ако получавате инфаркт, а любимият ви говори по телефона и ви казва "Веднага отивай на лекар", нямате мъж. Имате състрадателен приятел във Facebook.

Ако плачете, а любимият ви съветва да не се кахърите за дреболии и да не се изнервяте, нямате мъж. По отношение на степен на интимност той се доближава до таксиметровия шофьор.

Ако мъжът дори използва своята анатомия от време на време по предназначение, това не означава, че имате „мъж“.

Как можете да определите дали имате истински мъж до себе си или не? Много лесно – с него вие със сигурност не се чувствате зле и не ви е страх.

По материали от cluber.com.ua