Така ще организирате по-добре пространството и в същото време ще превърнете промяната в игра за малчугана.

Възможно е да преобразите детската стая с минимални разходи. Само трябва да подходите творчески. Предлагаме ви няколко практични идеи, които ще ви помогнат не само да я разнообразите, но и да оптимизирате пространството още по-добре. А най-хубавото е, че всичко е лесно изпълнимо и спокойно може да включите и малчугана като помощник. За него това ще бъде чудесна игра, а и може да добави още интересни идеи при декорирането.

Къщичка

Всички малки деца обожават къщичките или палатките, които им позволяват да се скрият от света и да бъдат само със своите мисли и занимания. Те имат нужда от такова пространство в стаята си. Но ако нямате достатъчно място, за да сложите истинска къщичка или палатка, организирайте един ъгъл или стена по този начин, с помощта на декоративни стикери, шарени хартии и тапети, и различни по цвят и размер етажерки. По земята разхвърляйте малки възглавнички, за да е по-удобно на детето.

Галерия

Отделете най-сполучливите детски рисунки и ги сложете в цветни рамки. Заедно с детето украсете една от стените в стаята му с тях. Така то ще се почувства гордо, че е нарисувало нещо стойностно, а в същото време ще имате нова и наистина уникална декорация за неговата стая.

Творчески ъгъл

Не е задължително да бъде ъгъл, може просто да отделите част от стената. Закрепете ролка с бяла хартия, която да пада до земята. Там измислете нещо, с което да я застъпвате, за да не се навива обратно. До нея опънете ластик, който закрепете към стената нагъсто със скоби. Идеята е в оформилите се отвори да подредите флумастерите и моливите на детето, за да му е по-удобно, когато ги използва и рисува с тях по белия лист. А може просто да пришиете ластика върху дълго парче плат, което да закрепите към стената. Така си спестявате и рисунките по стените.

Новите родители