Ежедневието ни е толкова забързано, че често не ни остава време за нищо. Но живот ли е това – да не можем да си поиграем с децата щом се върнем от работа, да нямаме време да прочетем една книга или просто да се разходим. Не, не е! За да не се озовете в такава ситуация, трябва да промените най-вече нагласите си. Не говорим за генерални промени, а за малки неща, които да започнете да правите за себе си още сега. Например:

1. Започнете да живеете!

Недейте да съществувате! Използвайте пълния потенциал на живота, хванете го за рогата и смело напред! Осмелете се да поискате от живота всичко, което може да ви даде. Направете живота си запомнящ, увлекателен, изпълнен с постижения. Погрижете се той да бъде вълнуващ, изпълнен с предизвикателства и смели приключения.  Направете го страстен, впечатляващ, поетично романтичен.

Каквото и да решите да правите с живота си – ЖИВЕЙТЕ ГО! Тръгнете! Продължете напред, целете се високо,  изкачете се на високо и се пригответе за полет. Не стойте просто на пистата! Променете отношението си и се извисете.

2. Започнете да вземате решения, които ви карат да се чувствате прави!

Понякога животът ще се опита да ви пречупи; нищо и никой не може напълно да ви предпази от това. Застой в зоната на комфорта също няма да ви помогне, безкрайния, монотонен и бавен начин на живот ще ви съсипе с годините.

Вие сте човек. Трябва да обичате. Трябва да чувствате. Трябва да се борите. Вие сте на този свят, за да рискувате сърцето си за нещо, в което вярвате. Ако избягвате шансовете, които ви се предлагат всеки ден, едно е сигурно – ще стигнете безопасно до смъртта някой ден, изпълнени с чувство за празнота и неудовлетвореност.

3. Започнете да се наслаждавате на смислени предизвикателства!

Какво истинска благословия е, че винаги има работа за вършене. Защото истинската стойност на всяко постижение не е крайният резултат, а процесът на изпълнение. Успехът е състояние на ума, и най-сигурният начин за постигане на това състояние е да влагате смислени усилия в смислени предизвикателства. Такова предизвикателство може да изглежда малко непреодолимо в началото, но веднъж като се захванете с него ще усетите как възгледите ви ще се променят от непреодолимо към задоволително.

4. Започнете да създавате стабилно семейство!

Истинското семейство се изгражда с много любов, то не се скрепява с брачни свидетелства, документи за развод или официални документи за осиновяване. Семействата се градят чрез взаимна любов и уважение.  Единствено, когато връзките в сърцето се скъсат, семейството става непълноценно. Ако вие отрежете тази връзка, тези хора вече не са вашето семейство. Ако създавате връзки, тези хора са вашето семейство. Така че създавайте връзки с подходящите хора, за да изградите здраво семейство, изпълнено с любов.

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.