Добра новина за всички, които все не намират време да отидат на църква - вече ще може да се изповядате и в... такси, пише Express.

Това е възможно благодарение на пастор Джоузеф Джан, който успешно съвместява религиозните си задължения с таксиметровата кола.

52-годишният пастор евангелист кръстосва улиците на Ню Йорк, което му позволява да се среща с много и най-различни хора, да общува с тях и понякога да им помага със съвет или изповед.

Наскоро пасторът качил в таксито си човек, който се оказал прикрит гей, притеснен от това да се разкрие пред близките си. От дума на дума разговорът стигнал до това, че таксиджията е и пастор и с благи думи Джоузеф предразположил мъжа.

"Казах му, че всичко което ми изповяда остава тайна. Всички трябва да се разкрием по един или друг начин", разказва пасторът. Това окуражило мъжа и той наистина предприел мерки, за да разкаже на хората около себе си кой всъщност е той.

Пасторът всъщност е доста толерантен и ако се случи така, че пътниците не си падат по религиозни теми или по християнската музика, която звучи от уредбата, той просто сменя разговора в друга посока.

"Не е нужно да ходиш на църква, за да си вярващ. Разбира се, бих предпочел да ходят всяка неделя, но в крайна сметка можем да имаме църква и тук в колата".

Самият Джоузеф е от Гана, но е пристигнал в Съединените щати през 90-те години. Увлича се по религията докато учи в колеж в Манхатън и сега се чувства едновременно у дома си както в таксито по улиците на милионния град, така и в църковните одежди.