Много жени се страхуват да остареят. Страхуват се от бръчките. Но красотата не се крие в гладкостта на кожата... Красиво може да бъде лицето и на 90-годишна жена със сложна структура от бръчки, която крие толкова много преживявания и емоции. Красотата е в очите на наблюдателя.

Много по-зле изглежда една жена, която на 70 години външно е като внучката си. И в същото време тя не живее пълноценно, постоянно мисли как изглежда, фиксирана е върху красотата си.

И каква е целта на целия този стремеж към външна младост? Дали липсата на бръчки прави човека по-щастлив? Или се харесваш такъв, какъвто си, или не.

Не е хубаво за една жена да бъде млада през цялото време. Всичко е до време. В края на краищата има жени, които дори на преклонна възраст привличат погледите на хората просто с невероятна сила.

Снимка: Getty Images

Ето какво мисли великата Мая Плисецкая за всичко това:

„От бръчките няма измъкване... Но "млад старец" или "възрастна жена" са смешни понятия... Знаете ли, има стара градина и нова градина. Но дали е добре поддържана или не, е съвсем друг въпрос. Същото е и с лицето на човек: винаги можете да видите дали е добре поддържано или занемарено“, казва тя.

Има жени, които не се срамуват от бръчките си, които не се страхуват да изглеждат възрастни. В края на краищата състоянието на духа е много по-важно. Ако една жена притежава качества като доброта, разбиране, чувствителност, радва се на всеки нов ден, не се фокусира върху външния вид, занимава се с любимите си неща или прекарва времето си с онези, които обича, тя ще изглежда страхотно независимо от всичко.

Източник: cluber.com.ua