Човек трудно проумява някои важни истини – склонни сме да прекарваме часове в безсмислени приказки, като пропиляваме най-ценното, което имаме – времето.

Същевременно е вярно, че умът ни, чувствата ни се тренират и израстват именно в обуването с другите. По същия начин обаче могат и да се погубят. Затова е важно да подбираме разговорите и събеседниците си, за да се съхраним достатъчно дълго.

Затова не отделяйте от времето си на хора, които не го заслужават – които няма с какво да ви накарат да се усмихнете, от които няма какво ново да научите, които не изслушват и не се интересуват от друг освен от себе си.

Освободете се от манипулаторите в живота си. ако спрете да си затваряте очите и се опитате да направите обективен разбор, то бихте установили, че голяма част от така наречените приятели са нищо повече от манипулатори. Ако в живота си имате повече от другите, пазете ги и ги ценете.

Няма време за компромиси. Няма време да позволявате да ви подценяват и потискат. Не забравяйте, че най-широко разпространеният и сигурен начин да потънете в отчаяние е, като не бъдете себе си.

Никога не изневерявайте на себе си.  Не се страхувайте да се възпротивите и да възразите, когато нещо е в противоречие с ценностната ви система и светогледа ви.

Ако рискувате, може би ще загубите, но ако не рискувате, вие вече сте загубили.