Bright Side иска да ви разкаже историята на един баща, осъзнал истинското значение на думата "родител".

"Синът ми се обади по време на една обедна почивка и с тъжен глас ми каза, че е счупил лещата на фотоапарата ми. Тя бе поставена на перваза па прозореца, а нашата котка също участвала в инцидента.

Прекарах целия следобед в лошо настроение, защото тази леща беше изключително скъпа. Синът ми каза, че се е строшила на ситни парченца и когато се прибрах, имах намерението да накажа виновниците.

"Котето скачаше тук и там, по едно време се подхлъзна, аз исках да помогна и... лещата падна", обясни синът ми.

"Тогава ще се наложи да продадем всичките ти играчки, за да си купя нова леща", отвърнах аз.

Минута по-късно детето се върна с колонките на лаптопа си в ръка.

"Ето", каза то. "За да си купиш нова леща".

Замислих се - момчето си беше контузило коляното и от известно време стоеше вкъщи по цял ден, заобиколено от четири стени. Ние се прибирахме късно вечер, все нямахме време за него. Та той е само на девет години, това е точно възрастта да играе навън... Спомних си как аз самият ударих колата на баща ми, когато бях на 16. Стана едно лято, той ми даде да карам, но аз направих грешка и я блъснах. Той не ми се разсърди, дори каза на полицията, че той е направил катастрофата.

Никога повече не казах нито дума за лещата, защото нищо счупено не е толкова важно, че да се карат близки хора. Мисля, че направих правилния избор, както и баща ми преди това.