Ако се чувстваш така, сякаш губиш всичко, спомни си, че дърветата губят листата си, преживявайки не една мразовита зима, но остават изправени, в очакване на по-добри дни. Имай вяра в своята Пролет и в своето ново начало!

Винаги можеш да намериш извинение да не промениш нещата, които те правят нещастен. Винаги можеш да отложиш днешната работа за утре – особено когато ти носи страх и несигурност.

Задай си обаче въпроса докога можеш да си позволиш да отлагаш? Ако става дума за нещо неизбежно, какъв е смисълът да се отлага? По-добре предприеми първата стъпка и после ще стане по-лесно.

Постави началото на промяната в своя живот.

Ако се чувстваш несигурен, ако се чувстваш нещастен, ако се чувстваш така, сякаш тъпчеш на едно място, какво по-лошо би могло да се случи?
Не неизвестното е това, което ни погубва, а еднообразието и страхът да поставим ново начало.

Вдигни глава и се осмели да се бориш за себе си.

Помисли си – колко още лета ти остават?

Ако сега приближаваш 40-те години, колко още лета ще бъдеш жизнен, енергичен, пълноценно наслаждаващ се на всеки миг със семейството си? Колко още ще може да мъкнеш куфари, да караш сърф, да носиш на конче на децата си, да тичаш сутрин по плажната ивица, да се гмуркаш и да търсиш съкровища?

Колко още лета ти остават, в които да се наслаждаваш пълноценно на живота си – 15? 20?

Колко още време ще изгубиш в страх и предпазливост?

Бъди щастлив сега!

Цветелина Велчева