Нещо немислимо се случи на сватбата на един приятел миналия месец. След като младоженецът беше помолен да потвърди желанието си да приеме булката за своя законна съпруга, той вдигна ръката си, сякаш искаше да каже "чакайте малко." Няколко дълбоки въздишки се чуха сред присъстващите, докато той се обърна към тях и подсмихвайки се, извади своя iPhone, за да тутне своето заветно "да” на стотина последователи в микроблога.

На кафе по-късно човек, с който се срещнах, беше прекалено зает с Google Docs, за да проведе разговор лице в лице с мен. На Нова година през 2012 г., докато хиляди хора на плажа в Сидни отброяваха от 10 до 1 погледнах към тях. Бях шокиран, че повечето от празнуващите снимаха фойерверките, вместо действително да ги гледат.

Документирането на важните моменти в живота ни е взело превес над реалното изживяването на същите тези моменти. Един бърз преглед на социалната мрежа: Във Facebook вероятно днес ще бъдат качени около 200 милиона снимки. В същото време ще използваме безброй други социални мрежи като Instagram (15 снимки, качвани в секунда) и Path (1,5 милиона елементи от съдържание на ден). И с увеличаването в потреблението на смартфони в САЩ и в останалата част от света тези платформи ще се вклинят още по-здраво в нашето ежедневие. Ние постоянно се опитваме да уловим мига, за да го покажем без действително да му обърнем истинско внимание, да го видим такъв какъвто е – жив, естествен.