Всеки обича шоколад. Днешните избори са по-разнообразни от всякога - като започнем от изкусителни трюфели и стигнем до горчиви бонбони и кремообразни десерти. Най-ранните сведения за употреба на какао и шоколад идват от Месопотамия и Гватемала. Шоколадът се превърна в един от най-популярните видове храни в света и по този повод днес празнуваме неговия световен ден. foodpanda подбра най-вкусните шоколади в света, които все още не можем да открием в България.

1.    Италия - Бонбони /Селекционе/. Това са бонбони от неаполитански шоколад, съчетан с 9 различни вкуса. 

2.    Франция- Шоколад Асорти. Това е ръчно изработен шоколад с какаови зърна от Нормандия

3.    Венецуела- Бял шоколад Ел Рей. Това е най-вкусният венецуелски шоколад, спечелил множество призове. Произвежда се основно от какаово масло. 

4.    Германия- Черен шоколад Грапа. Този шоколад съдържа 75 % како и листенца от рози. 

5.    Белгия- шоколад Рейндж. Белгийския шоколад е един от най- вкусните. Съчетава качествено какао и парченца портокали. 

6.    САЩ- Шоколад Фикс. Най- популярният и вкусен шоколад се нарича Фикс и съдържа цели смокини, поляти с млечен шоколад. 

7.    Швейцария- Шоколад Ексълънс. Той съдържа 99 % какао и с твърд шоколадов вкус. Има нотки на тютюнев дим. 

8.    Япония- Шоколад Мари. Най- популярният шоколад в Япония е местният Мари, който е с 50 % какао. 

9.    Еквадор- Шоколад Флейвър. И в Еквадор предпочитат млечен шоколад, но на почит е този с цели бадеми. 

10.    Шотландия- Шоколад Тео. Това също е ръчно изработен шоколад, на който се наслаждават само избрани личности. Шоколадът е със 70% съдържание на како и смлени парченца от различни видове ядки.