Над 1150 момичета от цялата страна взеха участие в 16-ото издание на националния конкурс на Dir.bg „Най-красива абитуриентка“. Те споделиха своите незабравими моменти от специалната вечер на своето завършване, наситени с много емоции и вълнения, в над 3250 снимки.

Мария Тодорова от град Бургас, която се дипломира в ППМГ "Акад. Никола Обрешков, е победителката за 2023 г. Тя бе избрана от звездното жури - Елеонора Иванова, Неда Спасова, Александър Сано и миналогодишната победителка в конкурса - Мирела Маринова.

18-годишната млада дама впечатли журито с естествена красота, нежно излъчване, обаяние и стилна визия. Тя спечели надпреваата в изключително оспорвано съревнование, в което се включиха момичета не само от цялата страна, но и от Сърбия, Украйна, Русия и Северна Македония.

Мария кандидатства специалност „Медицина” в Софийски университет "Св. Климент Охридски" и Медицинска академия. Тя обича да пише, да чете поезия, да слуша музика и да се забавлява в компанията на верния си домашен любимец - кучето Тор.

Конкурсът – много красота, стил и магия

И тази година палитрата от бални рокли беше изключително разнообразна – от класически до авангардни. По-голямата част от претендентките се довериха на вече утвърдените цветове - черно, бяло, червено и синьо, а други заложиха на стилна визия в телесни тонове.

Някои от младите дами продължиха традицията, спирайки се на народни носии за своя бал, като всяка от тях бе добавила интересен акцент, носещ духа на съвременните модни тенденции. Други предпочетоха приказни тоалети или на рокли с пера.

Цялата феерия от цветове, модели и прически, може да видите в конкурса „Най-красива абитуриентка“.