Предстои най-отговорната задача, с която не сте убедени, че ще се справите. Ще бъдете майка. Хиляди съмнения и въпроси ви тревожат, а околните – баби, майки, приятели, съседки... се чувстват задължени непрекъснато да ви съветват.

Част от тези съвети не са особено полезни, а други са направо вредни. Добре, че подсъзнателно всяка майка съхранява здравия разум и ги слага на везните.

Американският сайт mumsnet.com събра най-невероятните съвети, които майки получават при раждане на първото си дете. Палитрата от „компетентни“ съвети е страшно пъстра и направо безумна.

Ето част от най-смешните:

Бебетата са страшни манипулатори

Приятелка ми каза никога да не обръщам внимание на бебето, което е на 3 седмици, ако плаче, а още по-малко - да го вземам на ръце, защото ще го разглезя. Заяви ми, че то прави напук и вече ме манипулира. Чудя се на това, колко много хора мислят, че бебета са манипулатори и то в период, когато още не знаят къде се намира носът им !“ - armywed

Плачът увеличава обема на белия дроб

„Ако оставим бебето да плаче, това ще е от полза, защото ще увеличи капацитета на белите му дробове. И, ако не го оставим да плаче, докато е малко, когато порасне ще има дихателни затруднения" - Flossiesmummy